SEO KPI's

10 SEO KPI's om te volgen in 2022

Hannah Dango

Het bijhouden van SEO KPI's zou een essentieel onderdeel van uw SEO-strategie moeten zijn. Om te weten of een content marketing campagne de moeite waard is, moet u deze eerst analyseren.

Dit soort projecten brengt hoge kosten met zich mee, zowel in economische zin als in termen van tijd en inspanning. Daarom moet u weten of u de juiste weg bewandelt. En dat is waar SEO KPI's in het spel komen. In deze post zult u zien wat ze zijn en welke u in de gaten moet houden.

 

Wat zijn SEO KPI's?

SEO KPI's (Key Performance Indicators) zijn meeteenheden waarmee u snel de status van de SEO prestaties van een site in zoekmachines kunt bepalen.

Enkele voorbeelden zijn Web Vitals, bounce rate, organisch conversiepercentage, enz.

KPI

Waarom zijn SEO KPI's belangrijk?

Het belang van deze parameters is dat ze u in staat stellen de prestaties van een inhoudstrategie te analyseren.

Met andere woorden, zij dienen om na te gaan of u bevredigende resultaten behaalt in termen van zoekpositionering.

 

10 SEO KPI's die u in 2022 zou moeten bijhouden

Elke content marketing expert kan meer of minder belang hechten aan sommige van deze parameters. Niemand kan echter ontkennen dat u speciale aandacht moet besteden aan de volgende KPI's om het succes van uw SEO-prestaties dit jaar te verzekeren.

 

Kernwebvitale functies

Core Web Vitals zijn een van de belangrijkste initiatieven die Google de laatste tijd heeft gelanceerd. Deze metriek is gericht op een duidelijk doel: de best mogelijke gebruikerservaring bieden.

De Core Web Vitals heeft drie belangrijke indicatoren die wij hieronder belichten.

  • LCP (Largest Contentful Paint) analyseert de laadprestaties van het web.
  • FID (First Input Delay) geeft de interactiviteit van de site aan.
  • CLS (Cumulative Layout Shift) meet de visuele stabiliteit van het gebied.

kernwebvitale functies

Google is zeer gefocust op web vitals, die ongetwijfeld zullen blijven evolueren. Daarom is het essentieel om deze elementen te optimaliseren om de positionering in zowel desktop- als mobiele zoekopdrachten te verbeteren.

 

Organisch verkeer

Organisch verkeer meet het aantal bezoekers dat een website bereikt via organische zoekresultaten.

Dit is een fundamentele KPI, want als het organische verkeer toeneemt, wordt de SEO-doelstelling bereikt.

 

Bounce rate

Het bouncepercentage analyseert de verhouding tussen het totale aantal niet-interactieve sessies gedeeld door het totale aantal sessies. Met andere woorden, het laat zien hoeveel gebruikers de pagina hebben verlaten zonder er interactie mee te hebben.

Afhankelijk van de industrie en de complexiteit ervan, zou een gemiddeld bouncepercentage tussen 20% en 70% liggen. Als het hoger is dan 90%, zijn experts het erover eens dat u actie moet ondernemen om uw bouncepercentage te verlagen.

 

Gemiddelde organische positie

De gemiddelde organische positie is de gemiddelde positie van uw pagina's voor een zoekopdracht of zoekopdrachten. Dit wordt gemeten door het gemiddelde te nemen van de posities voor de query's waarvoor een pagina rankt. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat een pagina op positie 3 staat voor een zoekopdracht en op positie 5 voor een andere zoekopdracht. In dat geval zou de gemiddelde positie 4 zijn, wat het resultaat is van ((5+3)/2).

Dit zal u een algemeen idee geven van hoe goed uw webpagina's scoren.

 

Zichtbaarheid in zoekmachines

De zichtbaarheid in zoekmachines verwijst naar de frequentie waarmee de pagina verschijnt in de zoekresultaten voor de zoekwoorden waarvoor hij is gerangschikt.

In dit geval hebben we het over een cruciale indicator om de doeltreffendheid te controleren van de activiteiten die worden uitgevoerd voor SEO.

 

Bezochte pagina's per sessie

Dit is het gemiddelde aantal pagina's dat een bezoeker tijdens een sessie op een website bekijkt. Wat gemeten wordt via deze KPI is de mate van betrokkenheid en interesse van de gebruiker in de site. Hoe meer pagina's de gebruiker bezoekt wanneer hij op uw site komt, hoe meer engagement de gebruiker heeft.

Deze metriek toont ons ook hoe relevant de website is voor de gebruiker en hoe gemakkelijk het is om er doorheen te navigeren.

 

Omrekeningskoers

Het verwijst naar het aantal nieuwe leads dat je hebt verkregen. Het conversiepercentage is van fundamenteel belang omdat u uiteindelijk de inhoud van uw website optimaliseert om meer verkeer te krijgen, de zoekresultaten te verbeteren en de CTR te verhogen.

In marketing is de potentiële klant de persoon die belangstelling heeft getoond voor het product of de dienst die door de onderneming wordt aangeboden.

 

Pogo-sticking

Pogo-sticking is het aantal keren dat een gebruiker op een pagina van de SERP terechtkomt en snel terugkeert naar de Google-zoekresultaten om te zoeken naar een betere optie.

Het wordt vaak verward met het bouncepercentage. Toch, terwijl pogo-sticking een duidelijke ontevredenheid onthult over de informatie die de gebruiker op de pagina heeft gevonden, kan het bouncepercentage aangeven dat de gebruiker de pagina om andere redenen heeft verlaten. De bezoeker kan de pagina zelfs hebben opgeslagen om later terug te komen. Daarom vindt Google een hoge pogo-sticking erger dan een hoog bouncepercentage, en moet je het goed in de gaten houden.

 

Links

Backlinks spelen tegenwoordig een belangrijke rol in de ranking van webpagina's. Wat telt is niet het hebben van veel links, maar ervoor zorgen dat ze van kwaliteit zijn. Dit verbetert de autoriteit van de website.

 

Merk verkeer

Dit is het verkeer dat afkomstig is van gebruikers die zochten op die zoekwoorden die de bedrijfsnaam bevatten. Logischerwijs is dit degene die de hoogste conversiepercentages haalt.

merk

Het is dus van essentieel belang om alle trefwoorden die met het merk in verband worden gebracht toe te voegen aan het filter van Google Search Console, zelfs die welke verkeerd gespeld zijn. De realiteit is dat niet iedereen uw merknaam correct spelt.

 

Slotgedachten

Als u uw inspanningen gaat richten op uw marketing campagne, is het de moeite waard om te weten of het presteert zoals het zou moeten. En dat is precies het doel van SEO KPI's.

Deze statistieken zullen u helpen uw project te laten groeien en u vertellen of uw SEO-strategie op het juiste spoor zit.

Verspreid de liefde
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap