Integratie van Google Analytics

Wat is Google Analytics?

 

Google Analytics is de meest gebruikte webanalysedienst ter wereld. In een paar woorden, het is een gratis tool die wordt aangeboden door Google die u helpt het verkeer van uw website te volgen. Met behulp van deze tool kunt u het gedrag van de gebruikers van uw website leren, hoe lang ze op uw site blijven, welke pagina's het populairst zijn, welke trefwoorden meer verkeer aantrekken, enz.

Daarnaast ziet u ook enkele attributen van uw publiek zoals geografische locatie, leeftijd, geslacht en interesses. Een andere interessante factor die u uit deze dienst kunt halen is het percentage van het apparaatgebruik (mobiel, desktop of tablet) door uw publiek en hun acties volgens elk type.

Google Analytics is zeker de beste tool om de doorstroming van uw verkeer te leren en hoe u gebruikers verwerft. U kunt zien via welk kanaal gebruikers naar uw site komen, of het nu gaat om organisch zoeken, social media of direct. Bovendien is het mogelijk om het gedrag van de gebruikers in elk kanaal te kennen (bounce rate, paginasessies, gemiddelde sessieduur, etc.).

Een andere functie om te benadrukken is dat u de e-commerce tracking kunt instellen en meer te weten kunt komen over uw digitale bedrijf. Google Analytics verzamelt uw productverkoop, aankoopbedrag en factureringslocaties. Met behulp van de e-commerce rapporten kunt u controleren of uw marketingcampagnes de verwachte resultaten opleveren.

 

Google Analytics + FandangoSEO

 

 

Dankzij de nieuwe integratie met Google Analytics krijgt u relevante informatie te zien zoals sessiegegevens, bezoekniveau of het gemiddelde van uw bounce rate. Beter te begrijpen uw site verkeersvolume en de populariteit van uw website.

Bovendien krijgt u met Google Analytics snelheidsgegevens in uw rapporten. In feite, zal het u twee statistieken tonen, FCP (First Contentful Paint) en DLC (DOM Content Loaded). Deze statistieken zijn belangrijk voor uw SEO omdat Google uw pagina's op basis daarvan als snel, gemiddeld of traag beoordeelt. Dus als FCP en DLC goed presteren, wordt de pagina als snel beschouwd.

Toezicht

Elke wijziging of update in Google Analytics zal worden gecontroleerd door FandangoSEO. Haal uw Google Analytics-gegevens van dichtbij op en wees u er altijd van bewust hoe deze variëren. U kunt het type melding kiezen dat u wilt ontvangen, waarbij u de waarschuwingen kunt configureren op basis van de mate van procentuele verandering van de waarschuwingen.

Segmentatie

Alle GA-metriek zal worden weergegeven op FandangoSEO gesegmenteerd door PageType, Section, en Level of anderszins individueel per pagina. Hiermee kunt u gedetailleerde informatie krijgen voor elk specifiek deel van uw site dat u wilt bestuderen.

Meng metrieken

Bovendien krijgt u dankzij deze integratie niet alleen waardevolle informatie van elke tool, maar ook nieuwe en nuttige gegevens die door de combinatie van beide applicaties worden verkregen. Krijg extra gedetailleerde gegevens die u alleen door deze integratie kunt vinden. Gebruik deze unieke gegevens en aangepaste segmenten om nuttige rapporten te krijgen om uw site te analyseren en effectieve SEO-strategieën te creëren.

 

 

Schrijf u nu in en verhoog uw zoekmachineranglijstjes!

Gratis aan de slag

Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap