Web Veiligheid

Websitebeveiliging kan ook cyberbeveiliging worden genoemd. Het betekent dat uw website wordt beschermd door dagelijks cyberdreigingen op te sporen, te voorkomen en erop te reageren .

 

Hoe beïnvloedt uw webbeveiliging uw SEO?

Er zijn verschillende factoren die SEO beïnvloeden. Bij het optimaliseren van uw website voor SEO, is het gemakkelijk om een van hen over het hoofd te zien. In de afgelopen tijd is het gebruik van internet geëvolueerd doordat mensen het op verschillende manieren gebruiken. Als digitale marketeer zult u veel aandacht moeten besteden aan de beveiliging van uw webpagina. Het hebben van online beveiliging of het ontbreken ervan kan direct invloed hebben op uw SEO rankings.

Cybercriminaliteit

Er zijn specifieke manieren waarop een gebrek aan beveiliging van uw site uw SEO optimalisatie in gevaar kan brengen;


Vertrouwen

Stelt u zich eens voor dat u een webpagina bezoekt en dat de Google-markering 'Niet veilig' op de URL verschijnt. U zult de site waarschijnlijk niet meer willen bezoeken. Dit is waar vertrouwenskwesties om de hoek komen kijken. Tenzij u hun vertrouwen verdient, zullen klanten u niet langer bezoeken. Ze zullen hun zaken naar een andere site brengen. Hierdoor zult u te maken krijgen met zeer hoge bounce rates.


SEO-spam

Hackers krijgen toegang tot websites via het gebruik van kwetsbaarheden. Ze kapen SEO prestaties en plaatsen hun eigen spam trefwoorden en hyperlinks in uw pagina's die het hoogst ranken. Hackers geven u de tijd om al het zware werk te doen om websites voor te laten gaan op andere concurrenten waarmee u concurreert. Het moment dat u een positie in de zoekmachine bereikt, is het moment dat zij toeslaan en het gebruiken als een kans om hun producten op de markt te brengen.

SEO spam wordt ook wel SEO vergiftiging genoemd, en de meest populaire slachtoffers van deze vergiftiging zijn zakelijke websites, WP blogs, en NGO's. Wees altijd op de uitkijk. Het zou het beste zijn als u veiligheidsmaatregelen zou treffen tegen dergelijke misdaden.


Zwarte lijst

Als u denkt dat uw site een doelwit voor aanvallen kan zijn, is de financiële schade niet de directe zorg. Het grootste probleem is dat uw site de SERPs kan beïnvloeden en onderworpen kan worden aan de handmatige sancties van Google. Echter, niet alle sites die malware bevatten worden op de zwarte lijst van zoekmachines geplaatst. De rankings van uw website zullen lijden onder het niet verschijnen op Google.

Het toevoegen van malware aan een site zal resulteren in een negatief resultaat. Wanneer malware op uw webpagina wordt aangetroffen, en er is geen sprake van flagging, zal dit resulteren in een hoge kans op hacking en strenge straffen. Om de veiligheid van uw website te waarborgen, is het raadzaam om aan preventie te doen.


Kruipfouten

Bots maken op een bepaald moment altijd deel uit van het website- en applicatieverkeer. Ongeveer 19% van de bots zal echter sites crawlen met het oog op detectie, gegevensdiefstal, kwetsbaarheid en domain mining. Hoewel hun pogingen ondoeltreffend kunnen zijn, zullen hardnekkige inbreuken op de software Google-bots verhinderen effectief te werken.

 

Hoe de veiligheid van het web te verbeteren

Hier zijn enkele goede praktijken om uw website te beschermen en te voorkomen dat uw SEO-prestaties in het gedrang komen.
Web Veiligheid

Installatie van beveiligingsplugins

Voor veel sites geldt dat malware bots 150 miljoen keer per week sites aantast. Als er problemen met malware zijn, zullen hackers uw informatie stelen, en uiteindelijk zult u uw site niet meer kunnen bezoeken. Door het gebruik van WordPress Plugins, zal uw website bescherming hebben tegen malware aanvallen.


Zorg ervoor dat uw site altijd is bijgewerkt

Contentmanagementsystemen hebben naast risico's ook veel voordelen voor sites. Hackers kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot de codes in deze tools omdat ze gemaakt zijn met behulp van open-source software programma's. Dit is dan ook de reden waarom u uw plugins voortdurend moet updaten.


Gebruik altijd wachtwoorden die uniek en sterk zijn

De meest gebruikte wachtwoorden zijn gemakkelijk online te vinden, of ze nu letters, cijfers of beide gebruiken. Riskeer het gebruik van veelgebruikte wachtwoorden niet wanneer u uw site beheert. Zorg ervoor dat u sterke wachtwoorden genereert. Het moet een combinatie zijn van speciale tekens, letters en cijfers. Hoe langer uw wachtwoord, hoe sterker het is. Vergeet ook niet om vertrouwelijk te zijn als het gaat om het bijhouden van uw unieke website-ID.


Maak gebruik van geldige SSL-certificaten

Sommige URL's beginnen met 'https://' en andere beginnen met 'http://'. Ze hebben een verschil. Het geeft aan dat uw link naar de site beveiligd en gecodeerd is. De 's' staat bekend als SSL.

 

Wat houdt een SSL-certificaat in?

Een SSL-certificaat (Secure Socket Layer) is een belofte van vertrouwen die de verbindingen tussen webpagina's en clientservers beveiligt door end-to-end encryptie te verzekeren. Zodra u een SSL-certificaat op de HTTP van uw site hebt geïnstalleerd, hebt u een geavanceerde HTTPS ontsloten, die dient als betere bescherming tegen digitale misdaad.

Met zijn end-to-end encryptie hebben zelfs de beste cybercriminelen geen schijn van kans om de muren te breken. Het hebben van een SSL-certificaat is een belangrijke factor geworden als het gaat om het bestrijden van cybercriminaliteit.Netwerk voor inhoudslevering HTTPS-protocol

Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap