Autoriteit in SEO

De autoriteit die zoekmachines u geven heeft een belangrijke invloed op het al dan niet succesvol zijn van SEO. Maar wat is precies de autoriteit? En hoe evalueert Google dit? In dit artikel leggen we uit welke verschillende types er bestaan en hoe u deze efficiënt kunt verbeteren.

domeinbeheerder

PageRank

Als inleiding op het onderwerp is het essentieel om eerst te praten over de PageRank - het algoritme dat door Google is gecreëerd om de authoriteit van websites te meten. Het is vernoemd naar de uitvinder ervan, Larry Page, die ook een van de oprichters van Google is.

Hoewel PageRank lange tijd werd gebruikt door webmasters en SEO's om de kwaliteit van sites te kennen, is het niet langer een publieke metriek. Zeker, PageRank is nog steeds een waardevol onderdeel van het interne algoritme van Google, maar vandaag de dag moeten we andere parameters gebruiken om de autoriteit van een website te begrijpen.


Soorten autoriteiten

We moeten onderscheid maken tussen twee verschillende soorten instanties die we in SEO kunnen vinden. 

  • Domein- of website-autoriteit
  • Pagina bevoegdheid

Laten we ze allemaal in detail bekijken.


Domeinnaam

De domain authority, ook wel bekend als Website authority, is een SEO-concept dat aangeeft hoeveel "kracht" een site heeft om in zoekmachines te rangschikken. Deze term kan gemakkelijk worden verward met de door Moz ontwikkelde Domain Authority (DA) metriek. Het is essentieel om in gedachten te houden dat het concept en de metriek twee verschillende dingen zijn.


Hoe zoekmachines DA evalueren

Maar hoe evalueren zoekmachines de kracht (of de domeinautoriteit) van uw site?

Net zoals een bibliothecaris het ene boek boven het andere zou aanbevelen, rangschikken zoekmachines websites naar kwaliteit, populariteit en betrouwbaarheid. Als je bedenkt dat de waarde van een boek afhangt van de kwaliteit van de pagina's, is het misschien gemakkelijk te begrijpen dat de Domain Authority voornamelijk afhangt van de som van de autoriteit die aan elke pagina wordt gegeven.

Betrouwbaarheid

Als we iets dieper op dit onderwerp ingaan, beschouwen zoekmachines een website als betrouwbaar wanneer deze een uitstekende staat van dienst heeft. Hoewel er veel factoren zijn om rekening mee te houden, betekent dit dat het waardevolle inhoud heeft aangeboden sinds de publicatie en de minimale Google-straffen heeft ontvangen. Met andere woorden, websites die het langst goed gedrag hebben vertoond zijn het waard om het vertrouwen van zoekmachines te winnen. Integendeel, nieuwe sites zullen harder moeten werken om het vertrouwen van Google te winnen.

Populariteit

Hoe weten de zoekmachines of uw website populair is? Nou, het is heel gemakkelijk. Ze weten dit aan de hand van het aantal keren dat een link van uw website wordt gedeeld.

Hoe meer mensen over u praten (uw site vermelden), hoe populairder u bent, toch? Maar wees je ervan bewust dat niet alle externe links even gunstig zijn voor je domein en pagina autoriteit. Afhankelijk van de kwaliteit van de backlinks, krijg je meer of minder "power". Houd in gedachten dat als een website die naar u linkt wordt beschouwd als van slechte kwaliteit of spammy, het zelfs uw autoriteit kan schaden.

Kortom, een goede populariteit bestaat uit het hebben van zo veel mogelijk backlinks van zo veel mogelijk websites van hoge kwaliteit.


Hoe kan ik mijn domein autoriteit controleren?

Een manier om de status van uw domein autoriteit te zien is om te controleren of u scoort voor hoog volume zoekopdrachten. Zoals hierboven vermeld, hebben externe links van hoge kwaliteit een directe impact op je autoriteit, dus zoek uit hoeveel backlinks je hebt en waar ze vandaan komen. Zijn ze van verschillende betrouwbare websites?

Nu is het tijd om te praten over de Domain Authority metric. Verschillende tools laten je toe deze parameter te bekijken. Alle hieronder getoonde metrieken hebben een waarde van 0 tot 100. Welke toepassing je ook gebruikt, hoe hoger je score, hoe beter.

MOZ:

Met behulp van de Domain Authority (DA) metriek, voorspelt Moz het rankingpotentieel van uw website op basis van links.

Ahrefs:

Ahrefs heeft zijn website autoriteit metriek, die Domain Rating (DR) wordt genoemd. Hoe hoger de score van een website, hoe gezaghebbender deze is.

Majestueus:

Er zijn drie Majestic metrieken waar u zich bewust van moet zijn om meer te leren over uw domein autoriteit. De Citation Flow is de metriek die Majestic gebruikt om de "kracht" van een website te meten op basis van de links. Deze metriek wordt gebruikt in combinatie met Trust Flow. Deze laatste geeft de kwaliteit van uw website weer, op basis van de "betrouwbaarheid" van de sites en URL's die naar u terugwijzen. Citation Flow en Trust Flow vormen samen het Majestic's Flow Metrics algoritme. Ten slotte toont de Topical Trust Flow de relatieve invloed van een website, sub-domein, of hoofddomein op een bepaald onderwerp of categorie.


Hoe kan ik mijn domeinautoriteit verbeteren?

Gezien het feit dat zoekmachines meer autoriteit geven aan websites met een hogere kwaliteit, populariteit en betrouwbaarheid,heb je bijna het antwoord op deze vraag.

zoekmachine optimalisatie

Pagina Autoriteit

Pagina-autoriteit is een zeer gelijkaardig concept als domeinautoriteit, maar met een kleine differentiatie. Terwijl DA de "kracht" van een domein aangeeft om organisch te rangschikken, geeft PA hetzelfde weer, maar dan voor een bepaalde site pagina.


Waarvoor is de Page Authority nuttig?

Page Authority geeft aan hoe goed een bepaalde pagina kan worden gepositioneerd. Het is handig om te weten of uw contentstrategie werkt, omdat u misschien de voorkeuren van uw doelgroep kunt waarnemen. Ook kunt u detecteren of u de positionering van sommige pagina's in het bijzonder moet verbeteren, wat de autoriteit van de hele website (domeinautoriteit) zou kunnen schaden.

Vergelijk de pagina's met meer en minder gezag. Wat is het met de pagina die goed presteert in vergelijking met de pagina met een lage score? Analyseer het in detail en leer ervan. U zult waardevolle kennis opdoen om de effectiviteit van uw pagina's te verbeteren.

Door gebruik te maken van dit element kunt u ook beoordelen of de links die van andere pagina's komen (backlinks) van goede kwaliteit zijn of nuttig zijn om uw ranking te verbeteren, aangezien u hun autoriteit kunt kennen.


Hoe kan ik mijn Page Authority verbeteren?

In gedachten houdend dat de Page Authority verwijst naar hetzelfde concept als de Domain Authority (de "kracht" om te ranken op SERPs), maar dan toegespitst op een bepaalde pagina, is het niet verwonderlijk dat we het indeze sectie opnieuw hebben over kwaliteit en populariteit.

Verse kwaliteitsinhoud

Google ziet graag actuele content die voldoet aan de vragen van de gebruikers. Geef regelmatig informatie van hoge kwaliteit die uw doelgroep interesseert. Het hebben van alleen oude content op uw site zal uw Page Authority score schaden. Vergeet ook niet de inhoud te optimaliseren voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Populariteit

Zoals we al eerder hebben uitgelegd, bewijzen backlinks uw populariteit. U wilt zoveel mogelijk van relevante websites binnen uw branche verkrijgen. Hoe meer kwaliteitsvolle externe links die naar uw pagina verwijzen, hoe meer autoriteit u krijgt.


Hoe kan ik de Page Authorithy controleren?

Om de status van uw pagina-auteurschap te begrijpen, kunt u de volgende aspecten analyseren. Is uw pagina gerangschikt voor een zoekopdracht met een hoog zoekvolume? Hoeveel backlinks heeft u op de pagina? Zijn ze van hoge kwaliteit?

Als u de score van uw Page Authority metrisch wilt zien, kunt u dezelfde tools gebruiken als voor DA: MOZ, Ahrefs, Majestic.Paneermeel Mobiele SEO

Klaar om uw Domain Authorithy te verhogen?

Boost het met FandangoSEO

Probeer het 14 dagen gratis uit.

Volledige toegang tot al onze functies. Geen enkele verplichting.

Aan de slag

Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap