UGC

Door gebruikers gegenereerde inhoud voor SEO

Martin Basurco

Vragen en antwoorden, reviews, video's... Alle inhoud die van gebruikers komt, speelt een fundamentele rol in de SEO voor merken. Deze informatie helpt om een gemeenschap rond het bedrijf te creëren.

In dit artikel gaan we kijken hoe door gebruikers gegenereerde inhoud u bijzonder ten goede kan komen.

Laten we beginnen!

Wat is door gebruikers gegenereerde inhoud?

Zoals de naam al doet vermoeden, is user-generated content (of UGC) informatie die door het publiek op digitale platforms wordt gecreëerd. Het wordt gegenereerd wanneer zij hun ideeën delen, vragen stellen, hun ervaring vertellen, enz. met betrekking tot een bepaald merk.

 

Waarom is UGC belangrijk voor SEO?

U kunt zich voorstellen dat alles wat van de gebruikers komt, interessant kan zijn voor de positionering van het merk in zoekmachines. Maar laten we nu eens nader bekijken waarom:

door gebruikers gegenereerde inhoud

Het helpt om relevante inhoud te creëren

Als je de betrokkenheid van gebruikers wil verhogen, moet je hen verse en interessante informatie aanbieden. En via UGC is het heel gemakkelijk om alles te selecteren wat er voor het publiek toe kan doen, met een minimale investering. Het is zelfs mogelijk om het proces te automatiseren.

Het is nuttig voor het ontdekken van long-tail trefwoorden

UGC heeft het voordeel dat het vol zit met long-tail trefwoorden aangezien gebruikers hun inhoud delen met communicatieve taal. Hun feedback dient dus om deze termen te ontdekken, ze te targeten en er verkeer door te creëren.

Maakt de creatie van vertrouwde inhoud mogelijk

Door gebruikers gegenereerde inhoud is de meest authentieke inhoud en helpt sociaal bewijs voor het merk te creëren. 9 op de 10 gebruikers vertrouwen UGC om hun online aankoopbeslissingen te nemen, wat de geloofwaardigheid aantoont die dit soort informatie genereert.

Hogere betrokkenheid van gebruikers

Dankzij UGC neemt de interactie tussen het publiek en het merk toe, waardoor de gemiddelde tijd die de gebruiker op de site doorbrengt ook toeneemt. En dit verlaagt op zijn beurt het bouncepercentage, met alle SEO-voordelen van dien.

Bevordert sociale uitwisseling

Het valt niet te ontkennen dat sociale netwerken een vitaal belangrijk element zijn in SEO-strategieën, en daarom staan ze in de schijnwerpers van marketingdeskundigen, merken, enz.

Sociale media verhogen het bereik, de betrokkenheid en de conversie van uw publiek. Daarom helpt UGC zoekmachine optimalisatie strategieën te stimuleren via sociale media.

 

Hoe UGC te gebruiken voor SEO

Zoals we hebben gezien, kan door gebruikers gegenereerde inhoud gunstig zijn voor de SEO van een merk. Maar daarvoor is het nodig om het goed te beheren, volgens de onderstaande richtlijnen:

recensies en opmerkingen

Let op dubbele inhoud

Hoewel veel mensen misschien anders denken, is de waarheid dat Google duplicate content niet bestraft, tenzij u het maakt met het uitdrukkelijke doel de zoekresultaten te manipuleren. Dus, als Google ziet dat u oneerlijke praktijken toepast, zal het mogelijk uw pagina verwijderen uit de SERP.

Welnu, dubbele inhoud kan voorkomen wanneer gebruikers veel vergelijkbare berichten plaatsen, bijvoorbeeld als antwoord op een veelgestelde vraag. Als diezelfde inhoud op veel pagina's op het internet verschijnt, moet Google beslissen welke inhoud als resultaat wordt getoond.

Vermijd spam

Het is essentieel om door gebruikers gegenereerde inhoud te modereren, zelfs in forums. U kunt sommige acties automatiseren, zoals het filteren van de inhoud die links bevat (of op zijn minst gemarkeerd moet worden voor latere beoordeling). Voor veel andere acties is echter direct menselijk ingrijpen nodig.

Configureer uw beoordelingen op de juiste manier

Het gebruik van een extern platform of een plug-in kan ervoor zorgen dat recensies niet kunstmatig en intern lijken te zijn aangemaakt.

Controleer ook of de beoordelingen zijn gemaakt door echte gebruikers en geverifieerde kopers. Een andere goede optie is om gebruikers elkaars beoordelingen te laten beoordelen.

UGC stabiliseren

Het combineren van overlappende inhoud op een kleiner aantal pagina's kan de gebruikerservaring verbeteren en het gemakkelijker maken voor de crawler om niets te missen. Het kan een tijdrovende bezigheid zijn, maar het is zeer nuttig, vooral in vraag- en antwoordsecties en forums.

Wanneer u inhoud migreert, is het van vitaal belang dat u threads zonder activiteit sluit en URL's die niet nodig zijn, niet publiceert. U moet ook een 301 redirect toevoegen aan de pagina's die u net hebt geconsolideerd.

Ontwikkel uw eigen UGC

Door uw eigen UGC te ontwikkelen, hebt u beter onder controle wat er op uw website verschijnt, en dus ook waarmee uw merk wordt geassocieerd.

U kunt bijvoorbeeld inhoud van sociale netwerken insluiten met de hashtag van uw bedrijf. Controleer met een zekere regelmaat of de inhoud niet is gewijzigd en op de oorspronkelijke plaats blijft staan.

Slotgedachten

Door gebruikers gegenereerde inhoud trekt effectief organisch verkeer aan en helpt zo merken groeien door hun ranking in zoekmachines te verbeteren. De sleutel is om deze informatie goed te beheren om de krachtige voordelen ervan te benutten.

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

Shopify SEO: De complete gids

Shopify is een van de meest populaire e-commerce CMS in de markt. Geschat wordt dat meer dan 800.000 bedrijven gebruik maken van...

Verhaal lezen
Kopteksten

Hoe kop-tags te gebruiken voor SEO

Header tags zijn een van die elementen in SEO die een aanzienlijke impact kunnen hebben bij het positioneren van een pagina, hoewel ze...

Verhaal lezen

Hoe krijg je de mogelijkheid om de fragmenten op Google te vinden?

Aanbevolen fragmenten, ook wel Positie 0 genoemd, trekken een grote hoeveelheid verkeer naar uw Website. Hoewel de concurrentie ontegenzeggelijk zwaar is,...

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap