SEO-inhoud tips

SEO-inhoud: Hoe schrijf je content die scoort in 2022?

Martin Basurco

SEO zonder inhoud is niets. Daarom gebruiken we direct de term SEO content. De informatie die een website aanbiedt is essentieel om te kunnen scoren in zoekmachines.

Hoe goed je ook zorgt voor de technische aspecten van een website, de zoekmachine zal er niet eens aandacht aan besteden als er geen relevante inhoud op staat. Dit artikel legt uit hoe u inhoud schrijft die in 2022 zal scoren, dus lees verder!

 

Wat is SEO-inhoud?

SEO-inhoud verwijst naar inhoud die is gemaakt met de bedoeling om deze te laten ranken in zoekmachines. Deze inhoud kan deel uitmaken van verschillende paginatypes (product, categorie, blog, enz.).

Elk type inhoud dat op webpagina's wordt gepubliceerd en op een specifiek trefwoord is gericht, wordt als SEO-inhoud beschouwd.

 

Waarom is SEO-inhoud belangrijk?

Het belang van dit soort inhoud ligt in het feit dat als de inhoud van een pagina SEO-georiënteerd is, hij beter zal ranken.

Tegenwoordig belonen de algoritmen van zoekmachines kwaliteitsinhoud, dus is het van essentieel belang regelmatig informatie te publiceren op basis van de interesses van gebruikers.

 

Hoe schrijf je content die rankt

Zoals we al hebben gezien: een goede positionering is gebaseerd op het creëren van kwalitatieve inhoud. Hier zijn praktische SEO content tips om uw webpagina's hoog te laten scoren op SERPs.

SEO-inhoud

Schrijf eerst voor je publiek

Hoewel het voor de hand lijkt te liggen en vanzelfsprekend is, is schrijven voor uw doelgroep het eerste wat u in gedachten moet houden. Sommige bedrijven schrijven inhoud om de verkeerde redenen.

Het gaat erom inhoud te creëren die de vragen van het publiek beantwoordt of die hun belangstelling wekt. Alle publicaties moeten verband houden met het aangeboden product of de aangeboden dienst, en het is van vitaal belang dat u zich voorstelt als een expert op dat gebied.

Dit is vooral belangrijk in 2022, gezien het feit dat Google de nadruk zal blijven leggen op de Core Web Vitals en Page Experience, waarbij UX de belangrijkste prioriteit is van de zoekmachinegigant.

Analyseer de zoekintentie

Zoekmachines streven er voortdurend naar de bedoeling van de gebruikers achter de zoekopdrachten die zij maken te begrijpen, dus werken zij altijd in die richting.

Dit is iets fundamenteels om in gedachten te houden bij SEO, want als de inhoud niet in lijn is met de zoekintentie, zullen de pagina's weinig kans hebben om te scoren.

In die zin is het analyseren waar uw doelgroep naar op zoek is de eerste stap naar het creëren van content die converteert. Vandaag de dag, SEO tools met behulp van NLP (Natural Language Processing) kan u helpen identificeren van de onderwerpen die het meest interessant voor uw gebruikers. Met behulp van een tool als FandangoSEO's Content Ideation kunt u grote onderwerp clusters te creëren.

Voer zinnen in die verrijkt zijn met trefwoorden

Alle inhoud, inclusief de koppen, moet termen bevatten die relevant zijn voor gebruikers en rijk zijn aan trefwoorden. Op die manier weten zowel de lezer als de zoekmachine waar de publicatie over gaat.

Dit betekent echter niet dat u aan keyword stuffing moet doen omdat dit uw ranking zou schaden. Proberen om uw pagina's trefwoord dichtheid te verhogen zonder controle is een praktijk bestraft door zoekmachines. Het zou het beste zijn als u trefwoorden gebruikt, maar altijd op een natuurlijke toon.

Schrijf inhoud die is ontworpen om te worden weergegeven in rich snippets

Featured Snippets zijn een doos met inhoud die Google bovenaan de zoekresultaten uitlicht om de gebruiker snel het antwoord te geven waarnaar hij op zoek is. Hoewel dit kan voorkomen dat gebruikers te klikken en het invoeren van uw site, kan het ook verhogen uw web zichtbaarheid en maken u rang boven uw concurrenten. Het is daarom een goed idee om te proberen in de featured snippets te verschijnen voordat iemand anders dat doet.

Om te optimaliseren voor Google's feature snippets, voeg gestructureerde gegevens toe aan uw webpagina's. We weten ook dat Google graag lijsten, getallen en stappen toont in deze sectie, dus gebruik ze wanneer het een geschikte indeling is om de zoekopdrachten van gebruikers te beantwoorden.

Maak opvallende koppen en metabeschrijvingen

Titels moeten aantrekkelijk genoeg zijn om de aandacht van de gebruiker te trekken. Ze moeten ook duidelijk zijn en, zoals eerder vermeld, sleutelwoorden bevatten. Metabeschrijvingen moeten ook interessant zijn en aangeven welk onderwerp je in het artikel behandelt.

Geef een goede structuur aan uw berichten

Hoe goed de inhoud ook is, uw inspanningen kunnen tevergeefs zijn als de opmaak niet voldoet. Het zou helpen als u uw artikel opdeelt in kleine alinea's, inclusief kopteksten. Maak uw berichten gemakkelijker te lezen voor bezoekers, en ook, tevreden zoekmachines.

rubrieken

U moet de juiste hiërarchie van header tags (H1, H2, enz.) gebruiken, zodat het artikel een correcte structuur heeft.

Afbeeldingen en video's invoegen

Als u wilt dat uw publicaties opvallen, aarzel dan niet om ze opvallender te maken door foto's toe te voegen. En als het kan, is het nog beter om video's op te nemen. Lezers houden van visuele elementen. Ze zijn een uitstekende ondersteuning om de informatie op een meer onderhoudende manier aan te bieden.

Gebruik sociale media om uw inhoud te promoten

Om ervoor te zorgen dat uw content een breder publiek bereikt, moet u niet aarzelen om samen te werken met sociale media. Elk nieuw artikel dat u publiceert, moet op sociale media worden geplaatst, met in het oog springende beschrijvingen en een duidelijke oproep tot actie. Vergeet niet dat elke post een deelknop moet bevatten.

Bewaak uw activiteit

Om er zeker van te zijn dat uw tekst geoptimaliseerd is voor SEO, moet u uw werk monitoren. Het is belangrijk om gegevens zoals bouncepercentage en de tijd die gebruikers op de site doorbrengen te controleren om te weten hoe ze met de site omgaan. Google Analytics is een gratis tool die deze en andere gerelateerde taken vergemakkelijkt. Het bijhouden van dit soort statistieken is nuttig om te weten welke inhoud goed wordt ontvangen. Ook is het van vitaal belang om het als referentie te hebben bij het creëren van nieuwe inhoud.

Aan de andere kant, is het handig om een SEO Crawler zoals FandangoSEO te gebruiken om metrieken die van invloed zijn op de kwaliteit van uw inhoud zoals waargenomen door zoekmachines te controleren.

 

Slotgedachten

Om te zorgen voor meer verkeer en deelname aan uw site, moet u zorgen voor de SEO en de kwaliteit van uw inhoud.

Zoals we al eerder hebben gezegd, zijn zoekmachines gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring. En dit is niet zomaar een voorbijgaande trend, maar, door pure logica, zal het doel altijd zijn om te blijven verbeteren op dit gebied.

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

preashop seo-gids

Hoe u uw PrestaShop Store kunt optimaliseren

PrestaShop is een van de meest populaire CMS'en (Content Management System) op de markt voor webwinkels. Met een gebruiksvriendelijke...

Verhaal lezen
google eten

Google EAT Volledige Gids

In augustus 2018 begonnen we te horen over Google's E-A-T, en sindsdien is het een constant thema in de...

Verhaal lezen
SEO voor Bloggers

SEO voor Bloggers: 8 Essentiële Blog Optimalisatie Tips

Het hebben van een blog en in staat zijn om er geld mee te verdienen zijn verschillende dingen. Om van een blog te kunnen leven, moet je...

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap