Hoe te scoren in Google Maps

Hannah Dango

Het positioneren van uw website aan de top van Google maps zal u een aanzienlijke hoeveelheid verkeer en leads opleveren. Hier leggen we de beste praktijken uit om topposities te bereiken, maar eerst, laten we de relevantie ervan in meer detail bekijken.

Wat is SEO op Google Maps, en waarom is het belangrijk?

Google Maps SEO is het proces waarbij de online aanwezigheid van een bedrijf wordt geoptimaliseerd voor Google Maps om zichtbaarheid op het internet te krijgen.

Het verwijst naar een reeks strategieën die een bedrijf helpen te verschijnen in Google's local pack rankings. In die zin kan het worden beschouwd als een taak van lokale SEO.

Google maps SEO

Het belang van SEO op Google Maps is dat dit een manier is om potentiële zichtbaarheid voor het merk te bereiken. Volgens een studie gebruikt bijna 70% van de smartphonegebruikers vaker Google Maps. En gezien het feit dat dit het apparaat bij uitstek is in ons leven, als een bedrijf zijn zoektocht serieus wil nemen, kan het de kans om te ranken op Google Maps niet laten liggen.

 

Acht tips om hoger te scoren op Google Maps

Nu u weet dat u Google Maps marketing niet uit het oog mag verliezen als u een bedrijf heeft, laten we eens kijken naar de meest effectieve technieken om een hoge positie op deze server te krijgen:

Optimaliseer uw bedrijfsvermelding op Google Business Profile

Registreer uw bedrijf in Google Business Profile (tot voor kort bekend als Google Mijn Bedrijf). Vergeet niet dat Google uw vermelding gemakkelijker kan vinden als het er veel over weet. Daarom moet deze volledig zijn, inclusief gegevens zoals contactgegevens (geef een lokaal nummer), openingstijden en de bedrijfswebsite.

Het is belangrijk om geen informatie te dupliceren, aangezien Google bedrijven straft waar dezelfde gegevens meerdere malen verschijnen. Verwijder alles wat niet nuttig is en controleer of alle informatie die verschijnt correct is.

Vermeld uw bedrijf in de juiste categorie

Wanneer u uw bedrijf toevoegt via Google Maps, kunt u de hoofdcategorie aangeven die gerelateerd is aan uw dienst of een trefwoord dat uw dienst beschrijft. En dit zal u helpen om beter te scoren in uw niche markt.

U kunt ook tot vijf extra categorieën toevoegen, en het is aan te raden ze allemaal te gebruiken. Kies de hoofdcategorie goed, en zorg ervoor dat de rest lokale trefwoorden heeft die extra informatie geven (bijvoorbeeld een Chinees restaurant in Madrid).

Voeg foto's toe aan uw bedrijfsvermelding

U zult Google boeien als u foto's van uw bedrijf in uw vermelding opneemt. Dit geeft u een betere kans om te rangschikken op Google Maps. Aan de andere kant wordt de beeldherkenning van de zoekmachine ondersteund door geavanceerde technologieën, waardoor ze in de lokale zoekresultaten beginnen te verschijnen.

Krijg positieve recensies

Als u recensies heeft die een goede indruk geven van uw bedrijf, zullen gebruikers het met betere ogen zien en meer "verleid" zijn om het te proberen. Om deze reden moet u niet aarzelen om klanten voor te stellen hun mening achter te laten op Google Maps, uiteraard zonder dat ze zich verplicht voelen dit te doen. Deze praktijk is een van de meest effectieve lokale SEO technieken.

Online beoordelingen

Betalen voor lokale zoekadvertenties

Een uitstekende kans voor het bedrijf om de beste resultaten te krijgen is om te investeren in lokale zoekadvertenties, aangezien het u zal helpen bezoekers aan te trekken.

U kunt gebruik maken van pay-per-click (PPC) advertenties, die bovenaan de lokale lijsten verschijnen, en promoted pins, die alleen op mobiel worden weergegeven, en als gebruikers erop klikken, zien ze informatie over uw bedrijf.

Integreer een Google Maps kaart op uw site

Een andere optie om hoger in de lokale rangschikking te komen, is het opnemen van een Google-kaart op uw website, omdat Google dan weet dat uw bedrijf zich bevindt waar het zich werkelijk bevindt. Zorg ervoor dat u hetzelfde adres vermeldt als op uw Google-bedrijfsprofiel.

Publiceer uw bedrijf in gidsen

Als u wilt dat uw bedrijf meer autoriteit krijgt, voeg het dan toe aan kwaliteitsgidsen en zorg voor consistente gegevens. U moet dezelfde gegevens als in uw Google Maps vermelding en uw website in alle van hen.

Publiceer regelmatig in uw bedrijfsvermelding

U kunt publicaties maken die direct op uw Google Maps-vermelding worden weergegeven. Op die manier zal de zoekmachine interpreteren dat u uw vermelding proactief beheert en zal ze daar rekening mee houden bij de ranking van uw bedrijf.

Wij moedigen u aan om de kracht van bedrijfsvermeldingen op Google Maps niet te onderschatten, omdat ze een handige bron van informatie zijn binnen de SERP's. Ze geven gebruikers de mogelijkheid om snel de gegevens te krijgen die ze nodig hebben en kunnen ongetwijfeld meer leads genereren voor uw bedrijf. Nu u weet hoe u kunt ranken op Google Maps, mis dan ook niet de kans om dit te doen.

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

Google-ranking

Hoe hoog te rangschikken op Google

1. Kies de juiste zoekwoorden Bij het kiezen van onze zoekwoorden, zullen we ons eerst moeten richten op de gebruikersintentie. In tegenstelling tot...

Verhaal lezen
XML-s Sitemap

Hoe uw XML Sitemap te optimaliseren om uw SEO te verbeteren

Google wordt slimmer en slimmer. Maar het is geen waarzegger. Soms is het nodig om zoekmachines...

Verhaal lezen

Gebruik segmentatie om het meeste uit uw Crawls te halen

Voordelen van Crawl Segmentation Op dezelfde manier dat geen twee websites hetzelfde zijn, hebben we allemaal verschillende behoeften...

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap