Verwijzingen

Redirects: SEO Beste Praktijken 

Victor Perez Vas

Redirects helpen u uw website in de juiste positie te houden en maken het voor de zoekmachine gemakkelijker om te begrijpen welke veranderingen wij op onze websites aanbrengen. Hier is alle informatie die je nodig hebt om redirects correct uit te voeren. Let op!

 

Relevante redirects voor SEO

Dit zijn de belangrijkste redirects die een impact hebben op de Website ranking. Leer ze op de juiste manier te gebruiken, afhankelijk van uw behoeften.

doorverwijzingen

301 - Permanente doorverwijzing

Met de 301 redirect code geeft u tussen 90 en 99% van de autoriteit van de oorspronkelijke pagina door aan de doorgestuurde pagina. In de meeste gevallen is de 301 HTTP-statuscode de meest effectieve methode voor het implementeren van redirects op een website.

302 - Tijdelijke omleiding

Hoewel er soms op wordt gewezen dat 301 en 302 redirects op dezelfde manier kunnen worden behandeld, is de waarheid dat je moet weten welke je moet gebruiken, afhankelijk van het geval.

Gebruik de 302 alleen als je zeker weet dat je de originele pagina in de nabije toekomst weer kunt tonen. Als je niet zeker bent, is het beter om een 301 permanente redirect in te stellen, omdat dit duplicate content zal voorkomen.

Waarom? Omdat Google zowel de oude als de nieuwe inhoud zal behouden door de redirect als tijdelijk te interpreteren.

307 - Tijdelijke omleiding

307 en 302 zijn beide tijdelijke redirects. Dus wat is het verschil? De 307 statuscode werd toegevoegd aan de HTTP-standaard in HTTP 1.1. Het belangrijkste verschil tussen beide is dat 302 als iets dubbelzinniger wordt beschouwd, terwijl 307 verduidelijkt dat de gevraagde URL tijdelijk is verplaatst en over een tijdje weer terug zal zijn. Dus, zolang je er volledig zeker van bent dat je de originele pagina in de toekomst zal tonen, is het aan te raden om de 307 tijdelijke redirect te gebruiken.

308 - Vaste doorverwijzing

De HTTP-statuscode 308 is een permanente omleiding, vergelijkbaar met 301, die aangeeft dat de aangevraagde bron permanent is verplaatst naar een andere URI. Hij werd in 2015 toegevoegd aan de HTTP-standaard, zoals gedetailleerd in het RFC7538-specificatiedocument voor de 308-statuscode. De Permanent Redirect code 308 was nodig om de leemte op te vullen die was achtergelaten door de vergelijkbare codes 301, 302, en 307.

Meta verversen

Meta refresh is een soort omleiding die op paginaniveau en niet op serverniveau plaatsvindt. Het geeft aan de browser aan wanneer de huidige webpagina moet worden vernieuwd, bezoekers moeten worden doorverwezen naar andere inhoud, of updates moeten worden weergegeven.

Hoewel het niet verboden is, raadt Google het gebruik ervan niet aan.

De reden hiervoor is dat het gebruik van meta refresh ertoe kan leiden dat ongepaste inhoud geïndexeerd wordt. Dat kan gebeuren omdat Google meta refresh behandelt als een redirect, wat betekent dat het de pagina zal indexeren waar de gebruiker uiteindelijk op terechtkomt.

Crypto omleiding

In het geval dat u geen redirects kunt implementeren met de traditionele methode, is het nog steeds een goed idee om gebruikers te laten weten dat uw inhoud is verplaatst. Om dit te doen, raadt Google aan een link toe te voegen die naar de nieuwe pagina verwijst, met een korte uitleg.

Deze praktijk is essentieel zodat gebruikers uw nieuwe website kunnen vinden en Google kunnen informeren dat het om een crypto-redirect gaat.

Hier is een voorbeeld van een crypto redirect:


<a href="https://newsite.com">We have moved! Find us at newsite.com!</a>

 

Wanneer moet u redirects gebruiken?

Een geval waarin u redirects zou moeten gebruiken is wanneer u een site-migratie uitvoert van een oud domein naar een nieuw domein. Stuur alle pagina's door naar hun tegenhangers op het nieuwe domein.

Implementeer ook redirects wanneer twee of meer websites worden samengevoegd tot één. In dat geval moet u de URL van die pagina's doorverwijzen naar de nieuwe site, waar ze zullen worden geconsolideerd.

Aan de andere kant, als u een eCommerce winkel heeft waar producten niet langer beschikbaar zijn of niet op voorraad zijn, is het een goede praktijk om omleidingen te implementeren naar pagina's waar andere producten kunnen worden vervangen.

U kunt een redirect ook gebruiken om een seizoensgebonden pagina te beheren, bijvoorbeeld Black Friday-aanbiedingen, die leeg zijn wanneer ze niet nodig zijn. Site-eigenaars kunnen tijdelijk naar andere activa verwijzen en de omleiding verwijderen wanneer ze die pagina's weer nodig hebben.

Een andere situatie waarin redirects vaak worden gebruikt is bij het verwijderen van oude pagina's of inhoud die niet langer nodig is. Wij raden aan om de inhoud die niet langer nodig is om te leiden naar andere URL's om de impact te behouden die deze middelen al hebben bereikt voor de ranking.

 

Hoe pagina's succesvol omleiden

doorverwijsconfiguratie

Tenslotte gaan we een aantal goede praktijken bekijken bij het maken van omleidingen:

Doorverwijzen naar de gewenste versie van de URL op uw site

Wanneer u uw redirects instelt, moet u altijd verwijzen naar de meest relevante versie van de bestemmings-URL. Deze praktijk is nog belangrijker wanneer de site de URL dynamisch genereert, en er meerdere URL's voor dezelfde pagina kunnen zijn.

Vermijd doorverwijzingsketens

Het is belangrijk om niet meerdere omleidingen tegelijk op te zetten. Indien mogelijk moeten deze redirections opnieuw worden geëvalueerd en geconsolideerd om de keten te elimineren.

Uw omleidingen opruimen

Redirecties worden vaak ingesteld en vergeten, maar de site verandert voortdurend, dus het kan nodig zijn om redirecties die al een tijdje bestaan opnieuw te evalueren. Er kunnen tijdelijke redirects zijn die niet langer nodig zijn en kunnen worden opgeheven of permanent gemaakt.

Verwijder de redirect URL in de sitemap en update de interne links

De sitemap en de Website zouden over het algemeen geen omgeleide inhoud moeten hebben, maar alleen de URL's van de uiteindelijke bestemming. Daarom moet u regelmatig de sitemap controleren om redirects te identificeren en ze te vervangen door actieve URLs. Deze praktijk is vooral relevant als uw CMS automatisch de sitemap aanmaakt.

Slotgedachten

Gebruik redirects zorgvuldig, want Google detecteert ze, en afhankelijk van de code die je gebruikt, zal het de ene of de andere pagina indexeren. Onthoud dat hoe minder redirects op uw website, hoe beter.

Als u een site met veel inhoud migreert van het ene domein naar het andere of van HTTP naar HTTPS, zorg er dan voor dat u doorverwijst naar de juiste URL's met behulp van de 301-code.

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

zoekintentie

Zoekintentie en SEO: De ultieme gids

Als we inhoud voor onze webpagina's maken, moet ons doel hetzelfde zijn als dat van Google: reageren op de...

Verhaal lezen
SEO-inhoud tips

SEO-inhoud: Hoe schrijf je content die scoort in 2022?

SEO zonder inhoud is niets. Daarom gebruiken we direct de term SEO content. De informatie die door een website wordt aangeboden...

Verhaal lezen
verbroken verbindingen

De gemakkelijkste manier om gebroken links te vinden. Maak het direct in orde met FandangoSEO.

Links, ook wel hyperlinks genoemd, zijn website-elementen die meestal bestaan uit tekst of afbeeldingen die, wanneer ze worden geselecteerd, de gebruiker doorverwijzen naar...

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap