Kopteksten

Hoe kop-tags te gebruiken voor SEO

Hannah Dango

Header tags zijn een van die elementen in SEO die een aanzienlijke invloed kunnen hebben bij het positioneren van een pagina, hoewel ze niet direct een classificatie factor zijn. Wilt u weten waarom? Lees dan verder! In dit artikel leggen we uit wat het belang is van header tags en hoe je ze kunt gebruiken om je SEO te verbeteren.

 

Wat zijn header tags?

Kopteksten zijn HTML-elementen die worden gebruikt om de titels van inhoud op een webpagina in te voeren. Ze hebben een hiërarchie van H1 tot H6 om zes niveaus van titels te definiëren. Zo zou de H1 de hoofdtitel van het document zijn, van waaruit alle andere zouden beginnen. De H6 zou de laatste zijn, maar het is zelden nodig om verder te gaan dan de H4.

 

Waarom zijn ze belangrijk?

Het belang van header tags is dat ze helpen om de structuur van een tekst op een webpagina beter te begrijpen . Ze hebben ook op twee manieren invloed op de ranking van de pagina .

Aan de ene kant dienen heading-tags voor classificatiedoeleinden , aangezien Google ernaar kijkt om de inhoud te begrijpen en er betekenis aan te geven. Daarom stelt een goede structuur Google in staat de inhoud af te stemmen op de zoekopdrachten van uw doelgroepen.

HTML-headertags helpen indirect ook bij de ranking van pagina's, omdat ze de gebruikerservaring verbeteren door de inhoud op een geordende manier te presenteren. Gebruikers kunnen dan gemakkelijk vinden waarnaar ze op zoek zijn, zodat ze langer op de pagina blijven (waardoor het bouncepercentage daalt).

Daarom is het, gezien het belang van headings, van vitaal belang om ze correct te gebruiken. U moet diepgaand onderzoek doen en de juiste trefwoorden gebruiken (uiteraard zonder keyword stuffing, want dat is een praktijk die vandaag de dag niet meer werkt).

Koppen moeten relevant zijn voor de inhoud van de pagina en zo natuurlijk mogelijk klinken.

 

7 goede praktijken voor header tags

Nu we weten waarom header tags essentieel zijn in SEO, laten we eens kijken hoe je ze correct implementeert:

headers

1- Gebruik de koppen om een goede structuur te maken

Header tags geven structuur en context aan het artikel. Elk van hen moet de lezer een idee geven van de informatie die hij in de volgende tekst zal vinden.

2- Voeg Trefwoorden Toe In Uw Kop Trefwoorden

Google houdt ook rekening met kopteksten om de context van de pagina te begrijpen. Daarom is het de moeite waard om trefwoorden in de kopteksten op te nemen, aangezien ze een waardevolle bron van informatie zijn.

3- Gebruik een enkele H1

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft Google verduidelijkt dat het gebruik van meerdere H1's op een pagina niet schadelijk is voor uw SEO. Maar dat betekent niet dat het een goede praktijk is, omdat lezers H1's als de hoofdtitel beschouwen, en het verwarrend kan zijn om er meer dan één te geven.

4- Maak interessante koppen

De eerste opzet van de pagina kan minder in het oog springende koppen hebben, maar het is essentieel om te brainstormen om de meest aantrekkelijke titel te kiezen. Deze regel geldt voor alle koppen, maar vooral voor de H1.

5- Tekst opsplitsen met kopteksten

De tekst moet goed leesbaar zijn, want dan is de kans groter dat hij goed werkt in zoekmachines. En voor een goede leesbaarheid moet de inhoud goed gestructureerd zijn.

Social media shares zijn geen directe classificatie factor, maar hoe meer een post wordt gedeeld, hoe groter de kans op backlinks, wat een ranking factor is.

6- Optimaliseer kopteksten voor aanbevolen knipsels

Header tags lijken een positieve invloed te hebben op de ranking in Google's featured snippets. Hier zijn enkele veelbelovende praktijken:

  • Optimize header tags for longtail keywords suitable for voice searches, and then provide the answer to the query below, using text within <p> paragraph tags.
  • Gebruik kleinere opeenvolgende titels om de verschillende lijstonderdelen te schetsen. Op deze manier heb je een hogere kans om te rangschikken voor genummerde of bulleted list snippets.

7- Houd Consistentie in uw Header Tags

Het is raadzaam om een consistente ervaring voor de gebruikers te handhaven , aangezien zelfs het kleinste detail de UX kan beïnvloeden. Als u bijvoorbeeld kiest voor hoofdletters en kleine letters, moet u dat op elke pagina van de site ook doen.

 

Laatste gedachten

Hoewel kopteksten geen directe ranking factor zijn, helpen ze wel bij de positionering. Daarom is het belangrijk geen enkel detail over het hoofd te zien en doordachte koppen te maken die aantrekkelijk zijn voor uw doelpubliek.

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

Op-pagina SEO

On-Page SEO: De Ultieme Gids

Bij het positioneren van uw website, moet u rekening houden met een reeks externe en interne factoren die uw SEO prestaties beïnvloeden. On-Page...

Verhaal lezen
SEO-inhoud tips

SEO-inhoud: Hoe schrijf je content die scoort in 2022?

SEO zonder inhoud is niets. Daarom gebruiken we direct de term SEO content. De informatie die door een website wordt aangeboden...

Verhaal lezen
Negatieve SEO

Hoe uw site te beschermen tegen negatieve SEO

De hele SEO-markt heeft de laatste jaren een enorme transformatie ondergaan. Als gevolg daarvan hebben veel online handelaren hun marketing strategieën drastisch veranderd. …

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap