monitor SEO

Waarom is het zo belangrijk om uw SEO te monitoren?

Hannah Dango

Kortom, in zoekmachineoptimalisatie zijn tracking, meting en monitoring cruciaal omdat een bedrijf dan eventuele SEO-problemen kan detecteren en aanpakken, hun strategieën kan analyseren en aanpassen voor succes.

Na wat hard werken en inspanning is uw website goed geoptimaliseerd voor SEO, maar als expert weet u dat u het niet zomaar kunt vergeten. Er worden voortdurend nieuwe sites toegevoegd, en ook de zoekmachines veranderen hun ranglijstcriteria. Dit betekent dat u er niet van uit kunt gaan dat uw bedrijf en zijn aanbod week na week bovenaan de resultatenpagina blijft staan.

Zoekmachine optimalisatie is een non-stop werk, en een van de belangrijkste taken is het monitoren van uw SEO prestaties.

Wat zijn de voordelen van SEO Monitoring?

Een belangrijk voordeel dat SEO-monitoring voor u oplevert, is de mogelijkheid om fouten te vinden die schadelijk zijn voor de bruikbaarheid van uw website, zowel voor gebruikers als voor zoekmachines. Door periodiek een crawl van uw website te lanceren, kunt u elk kruipend probleem zoals gebroken links, serverfouten of ongewenste omleidingen opsporen. Op deze manier kunt u eventuele problemen aanpakken voordat het negatieve gevolgen heeft voor uw webverkeer en indexering.

Een ander voordeel dat het vermelden waard is, is dat u kunt controleren of de wijzigingen op uw site al dan niet gunstig zijn geweest voor SEO. Als een website bijvoorbeeld groeit, moeten we beslissingen nemen over de architectuur ervan. Het bewaken van uw linkstructuur in de loop van de tijd is iets wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw linksap goed verdeeld is over uw pagina's. Bovendien wilt u er zeker van zijn dat uw kruipbudget effectief wordt gebruikt.

Blijf op de hoogte van Google Algorithms

Er zijn nogal wat algoritmen die door Google worden gebruikt, en elk algoritme speelt een andere rol in het beïnvloeden van de zoekresultaten. U moet op de hoogte blijven van de nieuwste algoritmes van Google omdat alle wijzigingen een herevaluatie van de standaard SEO-praktijken vereisen.

Je moet weten hoe het zit met Panda, Pinguin, Pigeon, Rankbrain en nu BERT, want als je een plotselinge daling van het verkeer en de ranglijsten hebt gezien, kunnen deze updates verantwoordelijk zijn. Daarom moet u op de hoogte zijn van deze algoritmen. Zo kan Panda bijvoorbeeld worden getriggerd vanwege ondeugdelijke inhoud - het moet een antwoord geven op de zoekopdracht van de gebruiker, maar dat is misschien niet het geval. Ook slecht geformatteerde tekst met veel spellings- en grammaticafouten en ongepaste afbeeldingen kunnen de ervaring van een gebruiker negatief beïnvloeden.

Op dit moment zijn Panda en Penguin opgenomen in het Core Algoritme van Google. Het is ook het vermelden waard dat er Core algoritme-updates zijn die meerdere keren per jaar plaatsvinden en die de ranglijstpositie van uw website volledig kunnen veranderen.

Hoe u uw SEO kunt monitoren als een Pro

Als het gaat om het monitoren van uw website's SEO, naast de webarchitectuur en crawlability, zijn er honderden metrieken bij te houden die uw positie in de SERPs kunnen beïnvloeden. Rekening houdend met de enorme hoeveelheid informatie die moet worden gecontroleerd en hoe deze voortdurend verandert, wordt het gebruik van een gekwalificeerde SEO-tool noodzakelijk.

FandangoSEO is precies ontworpen om alle verschillende elementen die uw SEO-prestaties kunnen beïnvloeden te monitoren. Door uw website met FandangoSEO te kruipen, kunt u meer dan 250 metingen 24 uur per dag en 7 dagen per week controleren. Het systeem stelt u automatisch op de hoogte van wijzigingen die worden gedetecteerd op uw metriek via e-mail. Op deze manier hoef je niet de hele tijd je statistieken bij te houden, je bespaart tijd en hebt alles onder controle.

Monitoring website SEO Metrieken met FandangoSEO

Daarnaast heeft FandangoSEO een specifieke sectie om de resultaten van de kruipingen die in verschillende periodes zijn gelanceerd te vergelijken. Het is een nuttige functie om de evolutie en vooruitgang van uw SEO-strategieën te volgen.

Vond u dit artikel interessant? Laat ons in de commentaren hieronder weten waarom u denkt dat het belangrijk is om uw SEO te monitoren. We horen graag verschillende perspectieven. Aarzel ook niet om vragen te stellen aan 😉.

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

weespagina's

Orphan Pages. Hoe ze te detecteren en te repareren in een seconde

Wat is een weespagina? We noemen Orphan Pages naar die webpagina's die geen link hebben naar...

Verhaal lezen
verbroken verbindingen

De gemakkelijkste manier om gebroken links te vinden. Maak het direct in orde met FandangoSEO.

Links, ook wel hyperlinks genoemd, zijn website-elementen die meestal bestaan uit tekst of afbeeldingen die, wanneer ze worden geselecteerd, de gebruiker doorverwijzen naar...

Verhaal lezen
AMP updates

AMP Laatste Updates

Mobiele navigatie is een trend. Niet al te veel mensen zitten achter een computer om het internet te checken, maar...

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap