Interne koppelingschecklist

Hoe bouwt u een sterke interne koppeling (de ultieme SEO-checklist)?

Hannah Dango

Het implementeren van een goede strategie voor interne links is een van de meest effectieve en primaire manieren om uw SEO te maximaliseren. Volgens uw interne linkstructuur zal Google begrijpen welke pagina's meer waarde hebben en hoe uw content gerelateerd is. Het is een belangrijke rangschikkingsfactor, en u wilt er zeker van zijn dat Google uw inhoud precies zo waarneemt als u wilt.

Als het gaat om het ontwikkelen van een sterke interne linkstructuur, moet je rekening houden met meerdere factoren zoals link sap en paginaniveaus. Deze taak lijkt soms een beetje lastig, maar hier zijn we om u te helpen! Gebruik de volgende checklist om uitstekende interne links op te bouwen, die aantrekkelijk zijn voor Google.

Beste SEO-praktijken voor interne koppeling

1. 1. Lokaliseer uw links strategisch

Bij het toevoegen van links aan een pagina moet je de links zorgvuldig kiezen en op de juiste plek plaatsen. Afhankelijk van het gebied van de pagina waar je de link plaatst, geef je meer of minder autoriteit (link juice) aan de gelinkte pagina. Met dit in gedachten raden we je aan om de links te plaatsen volgens de onderstaande velden, afhankelijk van de autoriteit die je ze wilt geven (van meer naar minder waarde).

 • Header (voeg links toe die verwijzen naar belangrijke gebieden van uw site voor zowel SEO als gebruikers)
 • Hoofdinhoud (links naar gerelateerde pagina's toevoegen)
 • Zijbalken
 • Voetnoten

Download onze GRATIS afdrukbare checklist

Hoe kan ik sterke interne verbindingen opbouwen?


  Bedankt voor uw bericht. U kunt onze PDF hier downloaden

  2. 2. Hoeveelheid zaken

  Vergeet niet dat wanneer je links toevoegt aan een pagina, je het linkssap onder hen verspreidt, dus hoe meer links, hoe minder te delen. In die zin wil je het aantal links dat je op een pagina plaatst niet overschrijden.

  3. 3. Maak goed geformuleerde links

  Wanneer u een link naar een pagina plaatst, gaat het niet alleen om het toevoegen van een URL. Je moet een geschikte anchor-tekst maken en een titel die het onderwerp van de pagina beschrijft waar de link naartoe leidt. Probeer verschillende anchor-teksten te gebruiken voor dezelfde URL op andere pagina's van uw web. Deze praktijk geeft GoogleBot meer informatie over waar de pagina over gaat.

  4. 4. Afbeelding link vs. tekst link

  Als u op een afbeelding wilt linken, houd er dan rekening mee dat tekstlinks altijd meer waarde hebben dan links met afbeeldingen. Dit komt omdat GoogleBot de tekst in een afbeelding niet herkent. Google raadt aan om alt-attribuut met een beschrijvende tekst te gebruiken als u afbeeldingen moet gebruiken voor tekstuele inhoud.

  5. 5. Categoriseer de pagina's van uw site

  Als u goede SEO en User Experience (UX) wilt, moet uw site goed georganiseerd zijn. Het hebben van al uw pagina's in verschillende categorieën helpt GoogleBot om de structuur en inhoud van uw site te begrijpen. Aan de andere kant vergemakkelijkt het ook de bruikbaarheid van uw site voor klanten.

  Wij raden u aan uw pagina's te groeperen op categorieën en thema's met een minimum van 10 pagina's voor elk. Voor een grote website met een aanzienlijk aantal pagina's raden wij u aan om subcategorieën aan te maken, zodat u een bredere linkstructuur heeft.

  Broodkruimels helpen gebruikers om gemakkelijk door uw site te navigeren, zodat ze de hele tijd hun locatie weten. Bovendien zal Breadcrumbs uw SEO verbeteren door een uitgebreider netwerk van links te creëren en ervoor te zorgen dat al uw pagina's met elkaar verbonden zijn.

  6. Pagina Diepte niveaus

  Google raadt aan om een zo groot mogelijk aantal pagina's in de eerste drie niveaus van uw site te hebben (drie klikken verwijderd van de startpagina). Tegelijkertijd wordt ook geadviseerd om uw meest relevante pagina's in de buurt van de startpagina te plaatsen. Hoe dichter een pagina zich bij de homepage bevindt, hoe meer autoriteit deze heeft.

  7. 7. Hoe u uw pagina's kunt linken

  Een goede interne linkstrategie bestaat uit het hiërarchisch verbinden van de categorieën van uw site. Om deze hiërarchie te creëren, moet u werken aan een goede linkstructuur voor elk paginaniveau. Dit betekent dat u de juiste inhoud op de juiste plaats moet linken. Controleer of u op het juiste spoor zit door deze richtlijnen te volgen.

  Pagina niveau 1 (één klik verwijderd van de homepage)

  • Uw eerste niveau categorieën staan op het menu. Vergeet niet dat alle pagina's die gelinkt zijn aan het menu waarde krijgen van de hele site.
  • Andere relevante pagina's (behalve de categorieën van het eerste niveau) zijn links naar de homepage. Dit is een snelle manier voor GoogleBot om de belangrijke pagina's van uw site te vinden en deze waardevoller te zien.
  • Als uw site tags heeft, overweeg dan om ook de belangrijkste op de homepage te zetten. Deze actie zal zoekmachines helpen om uw zoekwoorden en onderwerpen beter te kennen en om de belangrijkste pagina's als eerste te bereiken.
  • Nieuwe artikelen, berichten en producten worden op datums aan de homepage gekoppeld. Hierdoor kan GoogleBot zonder moeite nieuwe inhoud op uw site vinden.
  • Overdrijf niet met het aantal links op de homepage. Houd er rekening mee dat linkssap wordt verdeeld over het aantal links dat je op een pagina hebt. Als je veel links hebt, krijgen ze weinig autoriteit.

  Pagina niveau 2

  • Vanaf Pagina Niveau 1 linkt u naar artikelen, berichten en producten van de eerste categorie of ook naar de andere relevante pagina's (subcategorieën).
  • Als u een grote hoeveelheid artikelen of berichten heeft, is het sterk aanbevolen om subcategorieën aan te maken en deze te linken vanaf Paginaniveau 1. Deze praktijk helpt om de inhoud dichter bij uw homepage te brengen en een meer brede linkstructuur te creëren. Zoals eerder vermeld, wil Google het grootste deel van uw inhoud in de eerste drie niveaus zien.
  • Er zijn ook pagina's die gelinkt zijn aan paginaniveaus in Pagina Niveau 1.

  Pagina niveau 3

  • U kunt artikelen, producten of berichten vinden die niet passen op Pagina Niveau 2, gelinkt vanuit de paginapagina.
  • Subcategoriepagina's op de paginering.

  Pagina niveau 4

  • Naarmate je dieper in de pagina's komt, verminder je het aantal pagina's aanzienlijk.

  Nu je weet hoe je een sterke interne koppeling kunt maken, laten we aan de slag gaan! Download onze gratis checklist en zorg ervoor dat u al deze punten afdekt. Vergeet niet dat we er zijn om je te helpen, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt. 😉

  Verspreid de liefde

  Meer geweldige artikelen

  websitemigratie

  SEO Best Practices voor websitemigratie (Complete SEO Checklist)

  Als u een sitemigratie plant, wees u er dan van bewust dat dit een aanzienlijke invloed kan hebben op uw SEO. Hier heeft u een...

  Verhaal lezen
  Op pagina SEO

  Online SEO-checklist

  On-page SEO bestaat uit de acties die we ondernemen op de pagina's van een website om het verkeer en de...

  Verhaal lezen
  mobiel eerst

  Mobiele eerste index checklist

  Mobile-First Index betekent dat Google de inhoud van de mobiele versie voorrang geeft op de desktopversie voor indexerings- en classificatiedoeleinden....

  Verhaal lezen
  Pijl omhoog

  Voordat je gaat...

  Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

  +5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap