Ontdek de SEO-strategieën van uw concurrenten

Hannah Dango

U hebt zeker een briljante strategie om uw website SEO te optimaliseren. Echter, zoekmachines zijn altijd op zoek naar de inhoud die de meeste gebruikers interesseren, en of we het nu leuk vinden of niet, de vraag van de consument is voortdurend in beweging. U kunt een tijdje een goede positie op de ranglijst behouden, misschien wel voor een langere periode, maar op een gegeven moment zal uw concurrent u overtreffen in de zoekresultaten. Hoe hebben ze dat gedaan? U kunt zich afvragen. Het is tijd om hun SEO-strategie bloot te leggen.

Waarom moet u een SEO Concurrentieanalyse uitvoeren?

Inzicht in de tactiek die anderen gebruiken helpt je niet alleen om te vinden wat je kunt verbeteren op het gebied van SEO, maar je zult ook je sterke punten identificeren. Bovendien ziet u snel de zwakke punten van uw concurrenten, die u in uw voordeel kunt gebruiken. Het is een krachtige tool die u de nodige informatie brengt om uw website bovenaan de zoekresultaten te houden.

Wat te leren van een SEO Competitieve Analyse

Nu u weet hoe belangrijk het is om de SEO-prestaties en -strategieën van uw concurrent te analyseren, laten we eens kijken wat u ervan kunt leren.

Inhoudelijke analyse

Door het analyseren van de Top Inlink Pages van uw concurrent kunt u Zoek uit welke pagina's of artikelen zij meer belang hechten.... Deze pagina's zijn degene die meer interne links krijgen binnen de website. Daarom worden ze door de concurrentie als zeer waardevol beschouwd. Is er enige relevante inhoud die u kunt toevoegen aan uw website? Controleer of u een pagina mist met het potentieel om verkeer naar uw site aan te trekken.

Hoe kunt u de Top Inlink Pages van uw concurrent controleren?

Met behulp van een SEO Crawler kunt u direct de Top Inlik Pages van elke website verkrijgen. Voer bijvoorbeeld een crawl uit van de site die u wilt analyseren met FandangoSEO en ga naar de sectie Architectuurinfo > Top Inlinkpagina's. 

 Hier is wat u visualiseert op Top Inlink Pages

  • Het totale aantal inlinks
  • Totaal aantal gekruiste pagina's
  • De gemiddelde inkomende links per pagina
  • Inlinks per PageTypes
  • Een lijst van pagina's met meer inkomende links

Naast het kennen van de meest relevante pagina's van de wedstrijd, zult u in staat zijn om zie welke soorten pagina's meer binnenkomende links hebben. Hiervoor hoeft u alleen de bestaande paginatypes van tevoren te configureren. Op deze manier begrijpt u wat voor soort pagina's de concurrentie wil benadrukken.

Een ander interessant punt dat u kunt leren van de inhoudelijke analyse is de trefwoorden waarmee de concurrentie wordt gerangschikt. Enkele van de beste hulpmiddelen die u hiervoor kunt gebruiken zijn SEMrush, Sistrix en Ahrefs. U zult in staat zijn om snel te identificeren welke sleutelwoorden het beste werken voor uw concurrenten en te zien of u een van deze woorden kunt opnemen in uw inhoud.

Bovendien kunt u deze hulpmiddelen ook gebruiken om de volgende zaken te controleren welke pagina's zijn het meest populair (gedeeld) of hebben het meeste bezoek gekregen. U moet niet alleen leren welke thema's aantrekkelijk zijn voor de doelgroep, maar ook nagaan hoe uw concurrenten deze informatie presenteren. Schrijven ze op een vriendelijke of technische toon? Worden illustraties of video's vaak gebruikt? Is er materiaal zoals checklists of e-boeken dat bezoekers aantrekt? Zoals u ziet, kunt u de beste lessen halen uit de meest succesvolle pagina's van anderen.

Bovendien, als u SEMrush, Sistrix of Ahrefs gebruikt, is het de moeite waard om te onderzoeken welke websites linken naar de sites van uw concurrenten. Zoek uit of deze websites van goede kwaliteit zijn en of u ze ook kunt laten linken naar uw site. Deze praktijk helpt u bij het vinden van potentiële inkomende links die uw positie op de ranglijst verbeteren.  

Structuur van de website 

Naast de inhoudelijke analyse kan een blik op de architectuur van de website u enkele aanwijzingen geven waarom ze zo goed scoren in de zoekresultaten. Welke soorten pagina's staan dichter bij de homepage? Welk percentage van de inhoud hebben ze op elk paginaniveau? Gebruiken ze een platte structuur of een piramidestructuur? 

Hoe controleer je de architectuur van een website?

Sommige SEO-crawlers in de markt stellen u ook in staat om de webstructuur te visualiseren. De Architectuurkaart van FandangoSEO, als voorbeeld, geeft u een visueel schema van de structuur van de site. U kunt direct zien hoe alle pagina's of paginagroepen binnen de website met elkaar verbonden zijn.

Afhaalrestaurants

Er zijn veel waardevolle inzichten die u uit concurrentieanalyses kunt halen. Hier zijn de hoogtepunten van wat u kunt leren van het beoordelen van de SEO-prestaties van andere websites. 

  • Wat zijn de meest relevante pagina's voor de concurrenten? 
  • Mist u enige potentiële inhoud of trefwoord?
  • Zijn er inkomende links die u kunt krijgen van kwaliteitswebsites?
  • Is uw schrijven net zo aantrekkelijk als dat van uw concurrenten? 
  • Kunt u de architectuur van uw website verbeteren?

We hopen dat u dit artikel nuttig vindt. Laat het ons weten in de commentaren als u nog andere inzichten kunt bedenken die Competitive Analysis kan opleveren. We beantwoorden ook graag al uw vragen over dit onderwerp. 

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

google-index

10 effectieve SEO tips om uw website geïndexeerd te krijgen door Google

Een website die niet geïndexeerd is, is alsof hij niet bestaat aangezien hij niet zal verschijnen in de zoek...

Verhaal lezen
zoekintentie

Zoekintentie en SEO: De ultieme gids

Als we inhoud voor onze webpagina's maken, moet ons doel hetzelfde zijn als dat van Google: reageren op de...

Verhaal lezen
Google ranking factoren

Google Ranking Factoren die je moet monitoren

Ranking Factors zijn die aspecten waar Google rekening mee houdt om de positie van websites te bepalen in Search Engine Results Pages...

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap