Internationale SEO

Vraagt u zich af wat Internationale SEO precies is? In dit artikel geven wij u een korte uitleg ervan, evenals een aantal beste SEO praktijken.

Simpel gezegd is het Zoekmachine Optimalisatie voor websites die in meerdere landen opereren.

Als u een meertalige website hebt, moet u speciale maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat zoekmachines alle versies goed indexeren. Tenzij u enkele belangrijke specificaties opstelt, laat u het aan het toeval over om te bepalen of elke versie wordt gefilterd voor de respectieve geografische locatie.

Internationale SEO

Het optimaliseren van een meertalige website voor een internationaal publiek omvat drie belangrijke overwegingen: het lokaliseren van wereldwijde inhoud, het kiezen van de meest geschikte websitestructuur, en het optimaliseren van het hreflang-attribuut.

 

Lokaliseer uw inhoud

Voordat u beslist wat de beste strategie zal zijn om uw site internationaal te optimaliseren, moet u een beetje vooronderzoek doen. Terwijl u dit doet, zult u in staat zijn om weloverwogen strategische beslissingen te nemen die vorm geven aan uw internationale SEO-strategie.

Een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen, is het bepalen van uw internationale doelstelling. Gaat u optimaliseren voor verschillende talen of verschillende landen? Om de beste optie te kiezen, moet u onderzoeken of het verkeerspotentieel en de dynamiek van de lokale markt het creëren van aparte websiteversies voor elk land rechtvaardigen.

Wanneer u het internationale publiek onderzoekt, zult u dieper ingaan op lokale online koopvoorkeuren en culturele factoren. Dit zal u helpen om beslissingen te nemen die het best geschikt zijn voor de werkelijke demografische kenmerken. U kunt een zeer gefundeerde gok maken door simpelweg te kijken naar de keuzes die al zijn gemaakt door uw directe concurrenten of zelfs andere internationale websites die in dezelfde markten opereren.

Door te kijken naar wat anderen doen en een klein trefwoordenonderzoek voor elke taal en elk land uit te voeren, weet u hoe u uw website het beste kunt structureren voor internationale SEO. Plus, je krijgt een idee van hoe de optimalisatie uit te voeren.

Maar voordat u kunt beginnen met het optimaliseren van uw internationale versies, moet u eerst een belangrijke structurele beslissing nemen.

 

Structuur van de website voor internationale SEO

Het maakt niet uit of u besluit om uw website op te splitsen per taal of land. U moet een fundamentele technische beslissing nemen die de weg vrijmaakt voor Internationale SEO. Hoe kunt u de URL van uw website het beste struct ureren om de verschillende versies te filteren.

Er zijn drie hoofdopties om dit te bereiken: CCTLDs (country code top-level domains), subdomeinen, en directories. Laten we elk van deze opties even kort bekijken.

Als u CCTLD's kiest, registreert u een apart domein voor elke internationale versie van uw website. In dit geval ondersteunt elk domein de juiste lokale landcode (yourwebsite.us, yourwebsite.co.uk, yourwebsite.it, enzovoort). Op het eerste gezicht lijkt dit een goed idee. Het kan echter hoge kosten met zich meebrengen omdat u de domeinregistraties blijft opstapelen. Bovendien vereist het in sommige landen extra bureaucratieën. Deze optie is alleen haalbaar en nuttig voor bedrijven met een groot budget die zich afzonderlijk willen richten op afzonderlijke landen.

Het gebruik van een subdomein om internationale versies van uw websites te filteren is een meer gebruikelijke optie die technisch minder veeleisend en minder kostbaar is. Dit houdt in dat u afzonderlijke subdomeinen van uw website maakt. Elk subdomein is gericht op een ander land of andere taal (us.yourwebsite.com, uk.yourwebsite.com, it.yourwebsite.com, etc.). Elk subdomein host een andere versie van uw website die volledig is geoptimaliseerd voor die taal, waardoor een nauwkeuriger en beter beheersbare internationale optimalisatie mogelijk wordt.

De eenvoudigste beschikbare optie houdt in dat u subdirectories in uw domein gebruikt om verschillende versies te serveren (zoals www.yourwebsite.com/uk/, www.yourwebsite.com/uk, www.yourwebsite.com/it, enzovoort). Deze optie is het eenvoudigst te implementeren van de drie. Het kan echter moeilijk te beheren zijn als uw website veel versies heeft waarvoor voortdurend inhoud moet worden gemaakt en geoptimaliseerd.

Elk van deze opties vereist dat u elke websiteversie afzonderlijk optimaliseert met relevante lokale trefwoorden, metatags en vertaalde inhoud.

Als u ervoor kiest om al uw internationale website versies te laten draaien vanaf dezelfde TLD (hetzij via een subdomein of directory), moet u het hreflang attribuut gebruiken om duidelijk onderscheid te maken tussen elke land-specifieke website. Hier staat hoe u dat moet doen:

 

Hreflang-optimalisatie

Voor het geval je niet bekend bent met hreflang, het is simpelweg een HTML-attribuut dat wordt gebruikt om internationale inhoud te specificeren door metatags voor elk land en elke taal in de eigenlijke webpaginacode op te geven. Dit wordt op individuele pagina's gedaan door het attribuut HTML lang="??" toe te voegen, waarbij je ?? vervangt door de specifieke land/taal meta-tag (zoals en-US, en-UK, it).

hreflang

Door dit attribuut te gebruiken om de taal aan te geven die bij elke HTML-sectie hoort, kun je zoekmachines helpen te begrijpen hoe je website in verschillende talen is opgesplitst. Elke taal wordt lokaal geoptimaliseerd met de juiste trefwoorden en meta tag informatie.

Zoals u kunt zien, is internationale SEO niet zo ingewikkeld. Het gaat eigenlijk allemaal over het gebruik van dezelfde SEO-praktijken die je kent, behalve dat je ze moet verwoorden over verschillende website markten en website versies.

 

8 beste praktijken voor internationale SEO

Nu u de basis van internationale SEO kent, gaan we een stap verder. Hier zijn acht internationale SEO tips die u moet volgen om uw bedrijf succesvol uit te breiden.

Let vooral op de ervaring op de pagina

Telkens wanneer Google een update uitvoert, verduidelijkt het dat de nadruk ligt op de on-page ervaring. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn de Core Web Vitals, die in mei 2021 een ranking factor zullen worden.

Als dit iets is om in gedachten te houden bij SEO in het algemeen, dan is het ook van cruciaal belang voor internationale SEO. Bij het optimaliseren van de ervaring van de pagina, is het noodzakelijk om eerst te focussen op het indexeren van de mobiele versie in alle landen waar de site actief is.

Wees voorzichtig met het gebruik van automatische vertalingen

Machinevertaling lijkt misschien dingen gemakkelijker te maken, maar in werkelijkheid is het beter het te vermijden. Het komt vaak voor dat vertaalfouten ontstaan door bepaalde aspecten van de taal die de machine niet kan begrijpen.

Internationale doelstelling

En de waarheid is dat een slecht gemaakte vertaling niet bevorderlijk zal zijn voor de ranking van uw pagina. Het is dus van essentieel belang om te kiezen voor vertalers die de context van uw tekst kunnen begrijpen. Dit is een uitstekende manier om uw reputatie bij lokale gebruikers vanaf het begin veilig te stellen.

Vergeet niet dat in elk land de zoekwoorden en SERPs zullen verschillen.

Ongeacht of het algoritme van Google universeel werkt, de waarheid is dat SERP's veranderen naar gelang van het gebied. Als u in Italië naar een dienst zoekt, zullen de resultaten die u krijgt niets te maken hebben met die welke verschijnen als u dezelfde zoekopdracht in Canada geeft.

U moet beginnen met SERP analyse als u zich gaat richten op een bepaald zoekwoord in verschillende landen. En u moet ook kijken naar de veranderingen in het zoekvolume van uw doelzoekwoorden. Afhankelijk van de locatie zullen er mogelijk termen zijn die beter voldoen aan de intentie van de gebruiker, zelfs als de vertaling onnauwkeurig is.

EAT: drie criteria om te overwegen

EAT (experience, authority, and trustworthiness) worden genoemd in Google's Guide to Research Quality Raters. Het bestaat uit parameters die helpen vertrouwen op te bouwen. Ze zijn essentieel op elk type pagina. Vooral als het gaat om YMYL (your money, your life) onderwerpen. Het is daarom ondenkbaar om ze over het hoofd te zien als we het hebben over best practices in Internationale SEO.

Op basis hiervan zijn enkele van de belangrijkste aspecten waarop u zich moet concentreren, onder andere:

  • Creëer je merk.
  • Verbetering van de technische beveiliging van uw site.
  • Het vermelden van de namen en biografieën van de auteurs op redactionele inhoud.

Rekening houden met zowel lokale als internationale onderzoekstendensen

De pandemie heeft aanzienlijke veranderingen teweeggebracht in de omvang en het gedrag van het onderzoek. Het is echter waar dat onze voorkeuren voortdurend variëren en dat een trend van land tot land zeer verschillend kan zijn.

Er zijn tools zoals SEOmonitor of Google Trends erg handig om zoekwoordvolumes en trends te onderzoeken. Daarnaast geeft Google's Year in Search ook informatie over de markt waarin u opereert.

Maak uw plan en voer het uit

Hoeveel analyses je ook doet in de SEO-wereld, uiteindelijk kun je pas conclusies trekken als je test. Zodra u experimenteert, kunt u een stappenplan maken en het uitvoeren.

Om dit te doen, moet u uw lijst van technische elementen verdelen in SEO, inhoud en linking. Als u dit gedaan heeft, kunt u uw optimalisatieprogramma opstellen.

Maak goed gebruik van redirects en canonicalisatie

Redirects en canonieke URL's spelen een fundamentele rol in een website, maar u moet deze elementen op de juiste manier behandelen. U moet zich ervan bewust zijn dat terwijl de 301 redirect naar een andere pagina leidt, de canonical tag alleen een suggestie geeft aan de zoekmachine.

Wanneer je ze implementeert in Internationale SEO, zorg er dan voor dat redirects en canonicals niet in tegenspraak zijn met de hreflang.

Voeg een meervoudige sitemap structuur toe.

Het belang van het gebruik van XML-sitemaps staat buiten kijf, want ze informeren zoekmachines welke URL's ze moeten crawlen op een website. Maar om een site beter te indexeren en meer verkeer te laten genereren, is het raadzaam om een meervoudige sitemap-structuur toe te voegen.

Dit idee is niet alleen gunstig voor websites die een aanzienlijke omvang hebben, maar ook voor kleinere. In alle gevallen helpt het om ze duidelijker te maken en toekomstige diagnoses te vereenvoudigen.

Het gebruik van sitemap index bestanden en het indelen van sitemaps in regio's maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om de webstructuur te begrijpen en bij de inhoud te komen.

Lokale SEO Hreflang Labels

Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap