Hoe optimaliseert u uw title-tags voor SEO

Hannah Dango

De Meta Title Tag, ook wel SEO Title genoemd, heeft een directe invloed op de zoekresultaten. Het vertelt zoekmachines waar de pagina over gaat en op welke trefwoorden ze zich moeten richten.

De metatitel en metabeschrijving zijn als een showcase van uw website op de SERP die zoekers uitnodigt om op de pagina te klikken en deze te bezoeken. In die zin hebben ze invloed op de CTR's (click through rates), die een invloed hebben op de SEO prestaties en rankings. Een essentiële taak in SEO is daarom het uitwerken van effectieve metatitels en metabeschrijvingen. Hier is alles wat u moet weten om de perfecte metatitel te creëren.

Wat is een meta-titelplaatje?

Een title-tag of meta-titel-tag is een HTML-element dat de inhoud van een webpagina bepaalt. Het is de aanklikbare titel, die in grote blauwe letters verschijnt in de resultatenpagina's van de zoekmachines (SERP's), vlak boven de metabeschrijving. Samen met de metabeschrijving helpt het gebruikers en zoekmachines te begrijpen wat er op de eigenlijke pagina te vinden is. Ze hebben een significante invloed op de CTR omdat het gebruikers kan aantrekken om de site te betreden of om langs te komen.

Voorbeeld van een tagcode 

In de HTML-code komt het meestal zo te staan.

<head>

<title> Your Title </title>

</head>

Waar vind je de titelkaartjes?

  • SERPs 
  • Browsertabbladen
  • Sociale-mediaposten

Het is essentieel om in gedachten te houden dat title-tags niet alleen in de SERP's verschijnen, maar ook in de browsers van de website en in social media berichten wanneer een pagina wordt gedeeld. In die zin wilt u unieke titels maken, zodat een gebruiker snel en moeiteloos het browser-tabblad van uw webpagina kan herkennen. Vooral als de gebruiker veel open tabbladen heeft. Het moet ook een aantrekkelijke en begrijpelijke titel zijn voor iedereen, die u wilt delen. 

De optimale lengte voor titelkaartjes

Op dit moment is het gemiddelde aantal karakters in de titeltags dat op Google's SERP's kan passen, 70 tot 71 karakters in de desktop en 78 karakters in de mobiele telefoon. 

Google geeft niet aan dat title-tags van een bepaalde maat moeten zijn, maar als je ze te lang maakt, kunnen ze worden geknipt door zoekmachines die betekenisloze zinnen creëren. In andere gevallen kan Google besluiten om andere zinnen te tonen die het relevanter acht voor gebruikers. Zorg ervoor dat uw titels het onderwerp van de pagina perfect overbrengen. Neem hoogwaardige trefwoorden op die eerder een diepgaand trefwoordonderzoek hebben uitgevoerd. Vergeet niet dat trefwoorden niet alleen bezoekers naar uw website trekken, maar het helpt u ook om hoger te scoren op Google. Title tags zijn een belangrijke factor in de ranking op de pagina. 

Hoe controleer je je Title Tags

Nu u weet hoe belangrijk het is om goede titeltags te maken, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u de reeds bestaande titeltags op uw website kunt bekijken. Deze taak lijkt misschien moeizaam, en dat is het ook, vooral als uw site uit vele pagina's bestaat. In de meeste gevallen is het niet haalbaar om de title-tags pagina voor pagina te bekijken, omdat er veel tijd en middelen mee gemoeid zijn. Daarom is het noodzakelijk om hiervoor een tool als FandangoSEO te gebruiken.

Met behulp van de SEO-crawler krijgt u automatisch informatie over de actuele status van al uw titeltags. Bij Content > Meta-tags kunt u zien of u een lege titel heeft. Natuurlijk moet u die niet hebben, want alle pagina's hebben een titel nodig.

De Crawler geeft ook aan of u korte title-tags heeft. Dit is geen groot probleem, maar misschien verspilt u de kans om meer trefwoorden aan de pagina toe te voegen. U krijgt een lijst met URL's met korte titels, zodat u deze in één oogopslag kunt bekijken.

De lengte van de titel is iets wat u ook op paginaniveau of per paginatype kunt bekijken, zodat u de status van uw titeltags nader kunt bekijken.

Tot slot zult u zien of u dubbele titels op uw website hebt. U moet unieke titels maken voor elke pagina, omdat dit Google vertelt hoe de ene pagina verschilt van de andere op uw site. Het hebben van dubbele titels is schadelijk voor uw ranking. Op dezelfde manier als bij lege of korte titels, krijgt u een lijst met URL's met dubbele titels.

Nu weet je hoe je perfecte title tags kunt maken voor zowel zoekmachines als lezers. 🙂 Laat het ons weten in de commentaren hieronder als je vragen hebt over dit onderwerp. Ook horen we graag van u of u nog een andere tip kunt bedenken om de metatags te optimaliseren.

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

Gebruik segmentatie om het meeste uit uw Crawls te halen

Voordelen van Crawl Segmentation Op dezelfde manier dat geen twee websites hetzelfde zijn, hebben we allemaal verschillende behoeften...

Verhaal lezen
Paginering Best Practices

Beste Pagineerpraktijken voor SEO

Paginering helpt u structuur en hiërarchie aan te brengen in de inhoud van uw website, wat zeer gunstig kan zijn voor uw...

Verhaal lezen
Verwijzingen

Redirects: SEO Beste Praktijken 

Redirects helpen u om de rangschikking van uw website te handhaven en maken het voor de zoekmachine gemakkelijker om te begrijpen welke veranderingen wij op onze websites aanbrengen....

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap