Google ranking factoren

Google Ranking Factoren die je moet monitoren

Hannah Dango

Ranking Factors zijn de aspecten waarmee Google rekening houdt om de positie van websites in de Search Engine Results Pages (SERPs) te bepalen. In die zin gebruikt Google zijn algoritme om te bepalen welke pagina's het meest relevant of nuttig zijn voor zoekers. Informatie van hoge kwaliteit is ongetwijfeld noodzakelijk om in zoekmachines te verschijnen. Het bieden van een goede gebruikerservaring (UX) is echter ook iets wat je niet kunt doen zonder hoog te scoren.

Hier heeft u enkele van de On-page factoren die de meeste invloed hebben op zoekmachine rankings en hoe u deze moeiteloos kunt monitoren met behulp van FandangoSEO.

Is uw site veilig (HTTPS)?

Het lijdt geen twijfel dat Google de veiligheid van de gebruikers zeer serieus neemt. Daarom worden HTTPS-websites als beter beschouwd dan die met HTTP.

Wat is HTTPS?

HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) is de beveiligde versie van HTTP, die de gegevens tussen de browser en uw site verbindt. De 'S' van 'Secure' zorgt ervoor dat deze communicatie versleuteld is.

Het wordt vaak gebruikt om zeer vertrouwelijke online transacties te beschermen, zoals online bankieren of online winkelen. Het is noodzakelijk als u een eCommerce heeft, vooral voor de betaalpagina, omdat het persoonlijke en financiële gegevens beschermt.

Voordelen van HTTPS:

  • Elke klantinformatie, zoals creditcardgegevens, is gecodeerd en kan niet worden onderschept.
  • Bezoekers weten dat u een geregistreerd bedrijf bent en dat u eigenaar bent van het domein
  • Klanten zijn eerder geneigd om te vertrouwen op en aankopen te voltooien van sites die gebruik maken van HTTPS.

Hoe kan ik HTTPS controleren op SEO?

Controleer het profiel van uw HTTPS-pagina's om er zeker van te zijn dat u een veilige plaats aanbiedt. Zorg ervoor dat uw links, CSS en JS veilig genoeg zijn.

Google raadt aan om 2048 bit certificaten te gebruiken. Ook raden ze aan om HTTPS-pagina's niet te blokkeren in Robots.txt en HSTS in te schakelen. 

Deze praktijk versterkt het vertrouwen van de klant en verhoogt uw conversie.

Controleer het profiel van uw HTTPS-pagina's om er zeker van te zijn dat u een veilige plaats biedt: kijk of uw links, CSS en JS niet veilig genoeg zijn. Dit zal u helpen uw fouten te identificeren en te herstellen voordat u het vertrouwen van de klant en de transacties verliest.

Inhoud Kwaliteit 

Hoogwaardige inhoud is cruciaal in SEO. Als zoekmachines uw content niet goed genoeg vinden voor gebruikers, zal uw website nooit op de eerste pagina's van de SERP's verschijnen. Enkele factoren die Google controleert om de kwaliteit van uw content te beoordelen zijn de volgende.

Ankertekst

De ankertekst of de aanklikbare woorden die u in een pagina gebruikt om deze te koppelen aan een andere pagina is een rangschikkingsfactor. De kwaliteit van de links op een webpagina heeft een belangrijke invloed op de kwaliteit van een pagina. Anker-teksten geven zowel gebruikers als zoekmachines extra informatie over het onderwerp van een pagina. Daarom besteedt Google aandacht aan ankerteksten. Neem relevante trefwoorden en verschillende teksten op die naar dezelfde pagina verwijzen om zoveel mogelijk informatie te geven. Vermijd het gebruik van commerciële woordenschat of ongebruikelijke woorden.

Hoe controleer je je ankertekst op SEO?

Analyseer het profiel van uw ankerteksten.

Kruip met FandangoSEO op uw site om een lijst te krijgen van alle ankerteksten en beeldlinks die op uw website te vinden zijn. Vergeet niet dat tekstlinks meer waarde hebben dan beeldlinks, dus vermijd linken vanuit afbeeldingen wanneer dat mogelijk is.

Daarnaast kunt u uw meest voorkomende ankerteksten visueel controleren. De grootste woorden moeten de meest relevante inhoud op uw website weergeven. Als u een tekst vindt die niet in overeenstemming is met uw site, moet u deze aanpassen aan het onderwerp van uw webpagina.

Door uw site te kruipen, kunt u gedetailleerde informatie over elk van uw ankerteksten verkrijgen. Het is ook mogelijk om op de tabel te klikken om de pagina's te zien waar ze gebruikt worden.

Inhoudsgrootte

Hoewel Google zegt dat zijn algoritme kwaliteitsinhoud zelfs in korte artikels kan appreciëren, is er geen twijfel dat het ook extensieve geschriften waardeert. Hiermee bedoelen we niet dat hoe langer een artikel, hoe beter is, maar niemand kan ontkennen dat lange gedetailleerde verslagen vaak een geweldige bron van informatie zijn voor gebruikers. Kies zorgvuldig de informatie die u op uw website zet, rekening houdend met de behoeften van uw doelgroep. 

Bij FandangoSEO kunt u de volgende elementen met betrekking tot de grootte van de inhoud controleren.

  • Het aantal woorden: Ontdek het gemiddelde aantal woorden op uw site. U kunt dit visualiseren per pagina Diepte niveau, Sectie of PageType. Zo detecteert u snel of er delen van uw website zijn met een gebrek aan inhoud.
  • Tekstverhouding: Vergelijk de tekstverhouding met de HTML-code. Deze gegevens worden ook weergegeven per pagina Diepte niveau, Sectie of PageType.
  • Dunne inhoud: Krijg een lijst met pagina's die minder woorden bevatten dan uw gemiddelde, zodat u de zwakste delen van uw website qua inhoud kunt detecteren. Eenmaal gevonden, is het tijd om te beslissen of u meer tekst moet toevoegen.

Meta-tags (Titels & metabeschrijvingen)

Meta-tags zijn stukjes tekst die de inhoud van een webpagina bepalen. Het is samengesteld uit een titel en een metabeschrijving die op SERPs wordt weergegeven. De titel zelf is een rangschikkingsfactor, en daarom is het zo cruciaal dat u zorgvuldig de trefwoorden selecteert die u erin wilt opnemen. De metabeschrijving heeft een directe invloed op de CTR (Click Through Rate). Als het goed uitgewerkt is, zal het zoekers aantrekken om uw webpagina te bezoeken.

Gebruik een SEO Crawler om de volgende informatie te controleren en uw metatags te optimaliseren. 

Titel: 
  • Zie hoeveel pagina's titels hebben: ze moeten allemaal
  • Hoeveel zijn er leeg: er moet hier een 0 staan, want elke pagina heeft er een nodig.
  • Hoeveel zijn er kort: er is hier geen groot probleem, maar het is een kans voor u om meer trefwoorden toe te voegen met betrekking tot de pagina
  • Duplicaattitels: Er zouden geen dubbele titels moeten zijn, want dat is schadelijk voor je ranglijst...
  • Titellengte per niveau: Zie in een grafiek hoe lang uw titels per niveau zijn. Je kunt ze per niveau in detail verkennen, maar ook per PageType.
Beschrijving: 
  • Pagina's met metabeschrijving: Ze zouden allemaal een
  • Lege metabeschrijving: Er zou hier een 0 moeten zijn
  • Korte metabeschrijving: Dit is geen groot probleem, maar het is goed om een beschrijvende en volledige te hebben
  • Gedupliceerde metabeschrijving: Probeer er geen te hebben
  • Meta-beschrijvingslengte per niveau: Dit helpt je te begrijpen of je meer of minder moeite doet, afhankelijk van het niveau.

Kopteksten

Het maken van een goede header voor uw website is net zo belangrijk als de koppen die u kunt vinden in de hoofdstukken van een boek. Het moet correct beschrijven welke informatie de lezer zal zien.

In SEO, you should only assign a header tag, or <h1> tag per page. The h1 is the tile of the page. Then, you can add subtitles corresponding to h2, h3,… up to h6, being considered from greater to lesser importance consecutively.

Net zoals headers nuttige informatie zijn voor gebruikers, zijn ze dat ook voor zoekmachines. U heeft een goede beschrijving van uw inhoud nodig om zowel bezoekers als zoekmachines aan te trekken. 

Het volgende is wat u kunt controleren om uw headers te optimaliseren.

  • Kijk eens hoeveel pagina's er zijn: alle pagina's zouden moeten
  • Hoeveel zijn er leeg: er moet hier een 0 staan, want elke pagina heeft er een nodig.
  • Hoeveel zijn er kort: er is hier geen groot probleem, maar het is een kans voor u om meer trefwoorden toe te voegen met betrekking tot de pagina
  • Duplicaattitels: Er zouden geen dubbele koppen moeten zijn, want het is schadelijk voor je ranglijst...
  • Lengte van de koptekst wordt per niveau aangegeven: Zie in een grafiek hoe lang uw headers per niveau zijn en verken de gegevens per niveau

Schema-opmaak

Als u uw website wilt zien opvallen in de SERP's , gebruik dan schema markup. Zoals de naam al zegt, kunt u hiermee de dingen markeren die belangrijk zijn voor uw doelgroep. Enkele voorbeelden zijn; restaurants met beoordelingen, en telefoonnummer; producten met foto's, prijzen, en beschikbare maten; recepten met bereidingstijd, ingrediënten, etc. Door uw site te helpen op te vallen in zoekmachines, zult u in staat zijn om uw CTR te verhogen, waardoor het gebruik van de schema markup een ranking factor wordt. 

Wat is Schema?

Schema is een opmaakwoordenschat (een code) die ontworpen is om gestructureerde gegevens te implementeren die een pagina aantrekkelijker maken binnen de resultatenpagina's van de zoekmachines (SERP's). Deze definiëren uw producten of diensten met nuttige details, en dit onderscheidt u van de concurrenten op de zoekmachineresultatenpagina's. Uw pagina's vallen dus op en krijgen meer clicks dan andere omdat ze er aantrekkelijker uitzien. De informatie die de schema's markeren worden gestructureerde gegevens genoemd en de resultaten die worden getoond op zoekmachines met schema's staan bekend als rijke snippets.

Voorbeeld: zoeken naar "matcha cake recept" op Google

Rijke knipsels met behulp van Schema.org 
Fragmenten zonder Schema.org

Hoe implementeert u gestructureerde gegevens?

  • Allereerst wilt u schema.org bekijken, een samenwerkingsverband dat voor elke behoefte markups heeft gemaakt! 
  • Selecteer het type informatie dat u wilt markeren: productinformatie, contactpagina, auteurspagina, recept, etc. (letterlijk alles!)
  • Kies de code waarmee u of uw ontwikkelaars zich comfortabeler voelen. Over het algemeen zullen SEO's JSON-LD gebruiken omdat het makkelijker is om te uploaden, maar de woordenschat van Schema.org kan worden gebruikt met veel verschillende coderingen, waaronder RDFa, Microdata, en natuurlijk... JSON-LD.
  • Zodra u de info hebt bepaald, markeert u en kiest u de code/taal; u moet de informatie op elke pagina invullen.
  • Ten slotte moet u deze markeringen uploaden naar Google Search Console. Vergeet niet om ze eerst te controleren met de Structured Data Testing Tool van Google om er zeker van te zijn dat ze er goed uitzien.
Voorbeeld van Schema.org markup:

<script type="application/ld+json">

{

"@context": "http://schema.org",

"@type": "Organization",

"url": "http://www.example.com",

"name": "Dango Corporation",

"contactPoint": {

"@type": "ContactPoint",

"telephone": "+1-451-555-3131",

"contactType": "Customer service"

}

}

</script>

Controleer de uitvoering van uw schema.

U kunt de pagina's met een Schema-opmaak op uw website controleren met behulp van de FandangoSEO Crawler. Visualiseer het aantal pagina's met en zonder schema. U kunt de URL's zien die gebruik maken van schema's die geclassificeerd zijn op basis van hun typologie. Deze praktijk zal u helpen om te bevestigen dat u het juiste schema type gebruikt voor elke pagina.

Mobiele-vriendelijke websites

Tegenwoordig is mobiel surfen op het web populairder dan desktop, dus het is niet verwonderlijk dat Google kruipt met mobiele Googlebot. Het is van vitaal belang dat uw website een responsief ontwerp gebruikt. Daarnaast zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw site volledig is geoptimaliseerd voor mobiel. U kunt ze vinden in de Mobile-First Index Checklist.

Kernwebvitale functies

Web Vitals zijn essentiële gegevens om de gebruikerservaring van uw site te kwantificeren. Google gebruikt het als kwaliteitssignalen om de ervaring die uw website aan bezoekers biedt te zien. Om de taak van SEO-monitoring gemakkelijker te maken voor niet-so-technische site-eigenaren, benadrukt Google de Core Web Vitals als de statistieken die er het meest toe doen en die elke site moet bijhouden. Elk van de Core Web Vitals geeft een signaal weer dat relevant is voor de gebruikerservaring, zoals de laadsnelheid van de pagina's, de interactiviteit en de visuele stabiliteit. Laten we elk van hen in meer detail bekijken.

kernwebvitale functies

  • Largest Contentful Paint (LCP): meet de laadprestaties van de pagina. Om een goede gebruikerservaring te bieden moeten sites het eerste "frame" van de inhoud binnen 2,5 seconden weergeven.
  • First Input Delay (FID): meet de "responsiviteit" of interactiviteit van een pagina. Het controleert de tijd die verstrijkt tussen het moment waarop een gebruiker voor het eerst interactie heeft met uw pagina (klikt op een knop of een link) en het moment waarop de browser op die interactie reageert. Google raadt aan een FID van minder dan 100 milliseconden te hebben.
  • Cumulative Layout Shift (CLS): meet de visuele stabiliteit. Het houdt rekening met de frequentie waarmee gebruikers onverwachte lay-out verschuivingen ervaren. U moet een CLS van minder dan 0,1 aanhouden om een goede gebruikerservaring te bieden.

Ik hoop dat je dit bericht nuttig vindt. Laat het me weten als u vragen heeft over dit onderwerp. Ik zou ook graag je gedachten horen over de meest relevante metrics voor dit jaar! Laat hieronder een reactie achter. 😉

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

Verwijzingen

Redirects: SEO Beste Praktijken 

Redirects helpen u om de rangschikking van uw website te handhaven en maken het voor de zoekmachine gemakkelijker om te begrijpen welke veranderingen wij op onze websites aanbrengen....

Verhaal lezen
zoekintentie

Zoekintentie en SEO: De ultieme gids

Als we inhoud voor onze webpagina's maken, moet ons doel hetzelfde zijn als dat van Google: reageren op de...

Verhaal lezen
Magento Website SEO Gids

Magento SEO: Complete gids met 9 bruikbare tips

Magento is op dit moment een van de meest gekozen platformen door online shopping website-eigenaren. Het is ongetwijfeld een krachtig e-commerce CMS...

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap