Magento Website SEO Gids

Magento SEO: Complete gids met 9 bruikbare tips

Hannah Dango

Magento is momenteel een van de meest gekozen platforms door online shopping website eigenaren. Het is ongetwijfeld een krachtige e-commerce CMS die ervoor kan zorgen dat u slagen in uw verkoop. U moet het echter goed configureren om er het meeste uit te halen. Hier vindt u de beste SEO-praktijken om uw Magento-website te optimaliseren..

Wat is Magento

Magento is een van de top Open Source e-commerce platform beschikbaar in de markt van vandaag. Adobe is sinds 2018 eigenaar van deze krachtige CMS-software. Naar schatting gebruiken wereldwijd meer dan 250.000 verkopers het platform.

Waarom is het zo populair?

Magento wordt beschouwd als een van de meest flexibele e-commerce toepassingen die beschikbaar zijn die er zijn. Met een intuïtief platform en eenvoudige functies kan de oplossing worden aangepast aan de behoeften van elke leverancier. Het is geen verrassing dat grote merken zoals Ford, Jaguar, Olympus, Liverpool of Nestle Nespresso Magento hebben gekozen voor hun websites. 

Magento 1 vs. Magento 2

Vraagt u zich af wat het verschil is tussen Magento 1 en Magento 2? Simpel gezegd, Magento 2, gelanceerd in 2015, is de verbeterde versie van Magento 1, gemaakt in 2008. De meest opvallende voordelen van Magento 2 zijn dat het de nieuwste PHP-versies ondersteunt, waardoor een betere beveiliging en websitesnelheid wordt gegarandeerd.

Magento 1-ondersteuning wordt in juni 2020 beëindigd door de Magento-community, dus het is raadzaam om het platform zo snel mogelijk bij te werken naar Magento 2.

De volgende tips zijn van toepassing voor het optimaliseren van beide Magento-versies, maar de getoonde installatie-instructies zijn voor Magento 2.

Versnel uw Magento-website

 

Snelheid heeft direct invloed op de gebruikerservaring en wordt daarom beschouwd als een rankingfactor. Controleer de volgende functies en stel ze in om de laadtijd te verkorten en de paginasnelheid te verhogen.

Cache inschakelen

Ga in het beheerderspaneel naar Systeem > Hulpmiddelen > Cachebeheer en Flush Magento-cache.

Platte catalogus inschakelen voor categorie & producten

 1. Ga in het beheerderspaneel naar Winkels > Instellingen > Configuraties.
 2. In het linkerdeelvenster onder Catalogus >Catalogus 
 3. Kies Ja in De categorie Platte catalogus gebruiken en Gebruik flatcatalogus product, Config opslaan.

Samenvoegen CSS & JavaScript inschakelen

 1. Beheerderspaneel > Opslag > Instellingen > Configuraties.
 2. Op het linkerpaneel onder Geavanceerd > Ontwikkelaar
 3. Kies Ja in de volgende velden:

JavaScript-instellingen:

Merge JavaScript Files: Yes

Enable JavaScript Bundling: Yes

Minify JavaScript Files: Yes

CSS-instellingen:


Merge CSS Files: Yes

Minify CSS Files: Yes

SEO-beeldoptimalisatie

Een e-commerce website heeft een groot aantal afbeeldingen nodig die klanten aantrekken. Het is daarom bijzonder belangrijk dat u uw afbeeldingen optimaliseert, zodat ze uw SEO-prestaties niet beschadigen en de snelheid van uw site vertragen.

Controleer de volgende elementen voor het juiste gebruik van afbeeldingen op uw site.

Effectieve ALT-tags schrijven

De Alt-tag is de "alternatieve tekst" voor een afbeelding. Het is bedoeld om een beeld te beschrijven, en het wordt vaak gebruikt door slechtzienden die schermlezers gebruiken bij het surfen op het internet. Ook alt tekst wordt gebruikt door zoekmachines om te begrijpen wat de afbeelding over gaat. Op deze manier kan Google de inhoud van een pagina beter begrijpen en het meest geschikte resultaat weergeven bij het zoeken naar afbeeldingen.

 • Alt-tekst moet kort en beschrijvend zijn: het moet duidelijk aangeven waar de afbeelding over gaat, zonder al te veel in detail te treden.
 • Voeg relevante zoekwoorden toe: dit helpt om uw SEO te verbeteren,omdat het aanvullende informatie biedt aan de zoekmachines.

Bestandsnamen met trefwoorden maken

Net als bij Alt-teksten crawlen zoekmachines de namen van uw afbeeldingsbestand om uw afbeeldingsonderwerp te kennen. Als u een beschrijvende naam maakt die belangrijke zoekwoorden bevat, wordt uw afbeeldingsoptimalisatie verbeterd.

Afbeeldingsgrootte van het product

Zorg ervoor dat uw afbeeldingen niet groter zijn dan nodig is om het laden van afbeeldingen sneller te garanderen.

 • Afbeeldingsopname inschakelen.
 1. Ga in het deelvenster Beheerder naar Winkels > Instellingen > Configuratie.
 2. Op het linkerpaneel, Advanced > System.
 3. Configuratie voor het uploaden van afbeeldingen openen. (Schakel uit Gebruikerssysteemwaarde om standaardinstellingen te wijzigen)
 4. Instellen Frontend Inschakelen Formaat wijzigen op Ja.
 5. Voer een kwaliteitspercentage in tussen 1 en 100%. (Gebruik een waarde tussen 80 en 90% om de bestandsgrootte te verkleinen met een hoge kwaliteit)
 6. De maximale breedte en maximale hoogte instellen in pixels

SEO Content Optimization

Inhoud is essentieel voor het aantrekken van zowel gebruikers als zoekmachines naar uw site. Tal van aspecten kunnen u helpen bij het optimaliseren van uw inhoud voor SEO. Houd ze in gedachten bij het maken van uw inhoud.

 • Relevante zoekwoorden en synoniemen gebruiken
 • Waardevolle informatie bieden aan bezoekers
 • Effectieve koppen schrijven
 • Seo-statistieken bijhouden voor inhoud (ankerteksten,inhoudsgrootte, metatags, koptags... etc.)

Controleer uw Robots.txt

Maak goed gebruik van je robot.txt bestand. We kunnen de zoekmachinerobots vertellen welke pagina's we willen dat ze door dit bestand crawlen of indexeren. Evenals de pagina's die we niet willen dat ze openen of indexeren. Door het juiste gebruik te maken van de robot.txt,krijgt u niet alleen uw meest essentiële pagina's geïndexeerd, maar u ook uw crawlbudget maximaal optimaliseren.

Ga als u alst om uw Robots.txt aan te passen aan het Beheerderspaneel van Magento 2:

 1. Klik op Opslag > Instellingen > Configuraties.
 2. Selecteer onder Algemeen de optie Ontwerpen
 3. De sectie Zoekmachinerobots uitbreiden en de nodige wijzigingen aanbrengen

Controleer daarentegen of uw robots.txt een HTTP 200-statuscode retourneert. Als het een foutcode (4XX of 5XX)retourneert,crawlt Google uw site niet en verliest u de kans om uw nieuwe inhoud te indexeren.

U eenvoudig de HTTP-statuscode van Robots.txt controleren met behulp van de gratis Chrome-extensie van de FandangoSEO.

Dubbele inhoudsproblemen voorkomen

Gebruik een Rel=canonieke tag om dubbele inhoudsproblemen te voorkomen. Deze tag geeft zoekmachines aan, de oorspronkelijke URL van de inhoud. Deze actie is vooral belangrijk in e-commerce websites omdat zeer vergelijkbare pagina's meestal worden gegenereerd tussen de producten. Dit feit kan ertoe leiden dat GoogleBot te krijgen "verloren" tussen uw pagina's en niet rekening houden met uw site van kwaliteit. 

We moeten speciale aandacht besteden aan de volgende pagina's om dubbele inhoud te voorkomen en ons kostbare crawlbudget niet te verspillen.

 • Hetzelfde product in verschillende categorieën
 • Variaties in hetzelfde product (kleuren, maten, enz.)
 • Productfilters
 • Productclassificatie
 • Paginering

Schrijf dwingende titel en Meta beschrijving voor SEO

In Magento 2 (zoals in 1) krijgt u een standaardtitel en metabeschrijving voor alle pagina's aangeboden. In eerste instantie lijkt dit misschien nuttig, omdat het schrijven van deze inhoud voor honderden productpagina's een moeizame taak is. Dit kan echter schadelijker zijn dan gunstig voor SEO, waar elke pagina naar verwachting een unieke beschrijving heeft.

Ik stel voor het verwijderen van de standaard inhoud om dubbele inhoud problemen te voorkomen. Write een optimale titel en meta beschrijving voor elke pagina.

Seo-vriendelijke URL's-structuur gebruiken

Maak gebruik van de URL's om meer informatie over de inhoud van de pagina te verstrekken aan zowel gebruikers als zoekmachines. Goed gestructureerde URL's helpen uw site hoger te rangschikken op Google.

Maak korte, beschrijvende URL's met de meest relevante zoekwoorden van de pagina. Idealiter moet u in staat zijn om te herkennen wat de pagina over alleen door het lezen van de URL.

De structuur van URL's is van vitaal belang voor e-commercewinkels. Gebruik de volgende indeling voor product- en categoriepagina's.

 • Categoriepagina: example.com/category/
 • Pagina subcategorie: example.com/category/sub-category/
 • Productpagina: example.com/product-name/ (Met deze URL-structuur u voorkomen dat u verschillende URL's per product hebt wanneer ze zich binnen verschillende categorieën bevinden.)

Zoekmachines vriendelijke URL's inschakelen via beheerder

 1. Ga naar Winkels > Configuratie >Algemeen > Web
 2. Klik op Zoekmachineoptimalisatie en configureer WebServer Herschrijft naar Ja. (Hiermee wordt 'index.php' uit uw URL's verwijderd) .
 3. Klik op Config opslaan

U ook de Global Search Engine Optimization configureren:

Ga vanuit het beheerderspaneel naar Winkels > Configuratie > Catalogus > Zoekmachineoptimalisatie. 

Ik stel voor de volgende setup.


Popular Search Terms: Enable

Product URL Suffix : .html

Category URL Suffix : .html

Use Categories Path for Product URLs: No

Create Permanent Redirect for URLs if URL Key Changed: Yes

Page Title Separator: -

Use Canonical Link Meta Tag For Categories: Yes

Use Canonical Link Meta Tag For Products: Yes

 

Een blog toevoegen aan uw winkel

Een blog is een geweldige manier om meer verkeer naar uw website aan te trekken. Het kan u ook helpen de betrokkenheid van klanten te vergroten, meer conversies te genereren en uw website te onderscheiden van uw concurrenten.

Zorg voor goed geschreven kwaliteitsartikelen die uw doelgroep nuttig vinden. Schrijf op een manier die lezers uitnodigt om reacties achter te laten en met u in contact te komen.

Om een blog op uw site te krijgen, moet u eerst de Magento 2 Blog Extension installeren

Eenmaal geïnstalleerd, u beginnen met het schrijven van uw bericht volgens deze stappen.

Ga in het beheerderspaneel naar het tabblad Inhoud > Blog > Berichten.

Klik op de knop Nieuw bericht toevoegenen je gaat naar de pagina met het maken vanhet bericht.

Optimaliseer uw Magento 2 koppelingsstructuur

De website koppelen structuur is een fundamenteel aspect van SEO. Dit is van toepassing op alle websites, maar in e-commerce waar tal van productpagina's snel worden gegenereerd, kan het een uitdaging zijn.

 • Zoek uw pagina's strategisch:Een belangrijke praktijk is om ervoor te zorgen dat u het grootste aantal pagina's en met name de belangrijkste binnen de eerste drie diepteniveaus van uw site. Bekijk deze handleiding voor meer informatie over een optimale koppelingsstructuur.
 • Koppel je producten vanuit je blog: als je een blog hebt, voeg je links toe aan je berichten die verwijzen naar producten en categoriepagina's. Op deze manier verbetert u de indexeerbaarheid van uw producten en promoot u deze bij uw klanten.
 • Link gerelateerde producten: Magento 2 u gerelateerde producten die van belang kunnen zijn voor uw klanten weer te geven. Deze functie vergemakkelijkt de navigatie van gebruikers en verhoogt ook de conversieratio.

U dit configureren op de productbeschrijving.

 1. Heb je producten > Catalogus > selecteer het product
 2. De sectie Inhoud uitvouwen en de koppelingen toevoegen die u nodig hebt

U ook een extensie gebruiken die dit proces vergemakkelijkt door u een deel van 'gerelateerde producten' te laten zien.

Ik hoop dat je deze SEO gids voor Magento nuttig. Laat het me weten als er vragen rijzen. Ik zal ze graag beantwoorden.

u een andere relevante tip bedenken om een Magento-winkel te optimaliseren? Deel het in de reacties hieronder. 🙂

Verspreid de liefde

Meer geweldige artikelen

Negatieve SEO

Hoe uw site te beschermen tegen negatieve SEO

De hele SEO-markt heeft de laatste jaren een enorme transformatie ondergaan. Als gevolg daarvan hebben veel online handelaren hun marketing strategieën drastisch veranderd. …

Verhaal lezen
Op-pagina SEO

On-Page SEO: De Ultieme Gids

Bij het positioneren van uw website, moet u rekening houden met een reeks externe en interne factoren die uw SEO prestaties beïnvloeden. On-Page...

Verhaal lezen
Kopteksten

Hoe kop-tags te gebruiken voor SEO

Header tags zijn een van die elementen in SEO die een aanzienlijke impact kunnen hebben bij het positioneren van een pagina, hoewel ze...

Verhaal lezen
Pijl omhoog

Voordat je gaat...

Als u geen tips en updates van FandangoSEO wilt missen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

+5000 SEO vertrouw ons, word lid van de gemeenschap